Ο Μπράντον «κατοστάρησε»: Το «πάρτι» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το γκολ τίτλου

Χρύσανθος Δοβλέτογλου28 Οκτωβρίου 2024

Μπορεί να... άργησε λίγο, καθώς ο τραυματισμός του στην αρχή της σεζόν τον άφησε πίσω και στέρησε τις πολύτιμες υπηρεσίες του από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο, ο Μπράντον Τόμας στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ κατέγραψε μία σημαντική επίδοση.

Ο Ισπανός επιθετικός, των 24 γκολ και των επτά ασίστ, έφτασε στον αγώνα κόντρα στους Κρητικούς τις 100 συμμετοχές με τα χρώματα του Δικεφάλου σε όλες τις διοργανώσεις.

Είχε κάνει το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο στις 21 Ιουλίου 2022, στην αναμέτρηση Λέφκσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ 2-0 για τα προκριματικά του Conference League, ενώ το πρώτο του ματς στην Super League ήταν στις 20 Αυγούστου 2022 στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0, όπου είχε σημειώσει και το πρώτο του γκολ.

Συνολικά οι συμμετοχές του είναι 64 για την Super League (14 γκολ), 13 για το Κύπελλο Ελλάδος (6 γκολ) και 23 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (4 γκολ).

Η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο Παναθηναϊκός (11 φορές) και οι Πράσινοι είναι ο σύλλογος απέναντι στον οποίο έχει σημειώσει τα περισσότερα από τα «εγχώρια» γκολ του (4).

Τα δύο «χτυπήματα» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το γκολ μισό πρωτάθλημα

Ο Μπράντον Τόμας έχει εξελιχθεί σε βασικό «γρανάζι» των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου, συμμετέχοντας σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Γι' αυτό και ο Ρουμάνος κόουτς όταν επέστρεψε υγιής τον εμπιστεύτηκε ξανά άμεσα, με τρεις παρουσίες σε μία εβδομάδα, απέναντι σε ΑΕΚ, Βικτόρια Πλζεν και ΟΦΗ.

Θυμίζουμε, ότι ήταν κομβικός σε ιστορικές επιτυχίες και αξέχαστα παιχνίδια για τον Δικέφαλο, όπως τα περσινά με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην κανονική διάρκεια και με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Στο 2-4 κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ήταν η μοναδική φορά που σημείωσε δύο τέρματα στο ίδιο ματς, στη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην έδρα των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για την επιτυχία που έφερε το πρωτάθλημα στην Τούμπα.

Αναλυτικά:

5/11/23 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4 (η μοναδική φορά που πέτυχε δύο γκολ)

5/19/24 Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 (άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη τίτλου)

* Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.