Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε το λιγότερο διαφημισμένο εμβόλιο που αποδείχτηκε το κορυφαίο

Metrosport Team23 Αυγούστου 2021

Ο Μπιλ Γκέιτς πρωταγωνιστεί σε κάθε σενάριο συνωμοσίας. Ακόμα και την ημέρα που πήγε να κάνει το εμβόλιο του οι φήμες οργίασαν. Ο Αμερικανός Μεγιστάνας πόσταρε στο Twitter τη φωτό από τον εμβολιασμό του για να ακολουθήσει ένας μικρός χαμός.


Κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν ήταν o ίδιος στη φωτογραφία, αλλά κάποιος…ηθοποιός. Οι αποδείξεις σύμφωνα με αυτούς ήταν δυο. Η πρώτη ότι το πρόσωπο του (επειδή στη φωτογραφία δεν φορούσε γυαλιά) δεν έμοιαζε με του… originan Γκέιτς και η δεύτερη ότι τα αυτιά του είχαν διαφορετικό σχήμα. Το γεγονός ότι ο άνθρωπος φόραγε τη μάσκα του λίγο πριν τραβηχτεί η φωτό και τα αυτιά του είχαν πάρει την κλήση που παίρνουν όλων μας, είναι μια λεπτομέρεια που δεν μπορεί να χαλάσει ένα τόσο ωραίο αφήγημα.


Το Reuters μπήκε στη διαδικασία να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι, αποκαλύπτοντας μάλιστα και το εμβόλιο που έκανε. Ο Μπιλ Γκέιτς (χωρίς να το επιλέξει ο ίδιος) έκανε το εμβόλιο της Moderna. Βούτυρο στο ψωμί των συνωμοσιολόγων που θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι το Moderna δεν έτυχε, αλλά πέτυχε καθώς αποδεικνύεται το κορυφαίο με διαφορά εμβόλιο.


Και ναι, πέρα από την πλάκα το εμβόλιο της Moderna, αγγίζει σχεδόν το τέλειο. Διατηρεί αποτελεσματικότητα 93% τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, εμφανίζοντας ελάχιστη απόκλιση από την τιμή αποτελεσματικότητας που εμφάνισε κατά τις βασικές κλινικές δοκιμές. Στην τελευταία μάλιστα ανακοίνωση του Δανέζικου ινστιτούτου Statens Serum Institut, που ανέλυσε ο Ηλίας Μόσιαλος περιλαμβάνονται αναλύσεις της αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων. Τα αποτελέσματα της Moderna είναι εκπληκτικά:


Η αποτελεσματικότητα κατά της μόλυνσης από την άλφα παραλλαγή είναι 95,9%, για Moderna και 93,2%για AstraZeneca 14 ημέρες μετά τη λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου και 81,0%, 7 ημέρες μετά τη 2η δόση για το εμβόλιο της PfizerΗ αποτελεσματικότητα είναι υψηλή αλλά χαμηλότερη έναντι στη μόλυνση από την παραλλαγή δέλτα του ιού, 14 ημέρες (ή 7 ημέρες για της Pfizer) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου 88,1% για Moderna, 78,1% για τη Pfizer και 73,7% για την AstraZeneca.


Αναφορικά με την προστασία από τη νοσηλεία:


Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της παραλλαγής άλφα είναι 85,6% για Pfizer και 97,0% για Moderna (δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί για το AstraZeneca καθώς δεν υπήρχαν κρούσματα που είχαν λάβει εμβόλιο της ΑΖ κατά την περίοδο της μελέτης).


Αλλά και στο θέμα των παρενεργειών η Moderna κατάφερε να κάνει τη διαφορά, δημιουργώντας ένα απόλυτα ασφαλές σκεύασμα. Στην Ελλάδα οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν διερευνηθεί και δηλωθεί επίσημα για το εμβόλιο της Moderna είναι οι εξής:


Αρτηριακή θρόμβωση και θρομβοπενία- παρενέργειες: Μηδενικές

Πάρεση προσωπικού νεύρου: Μηδενικές

Σύνδρομο Guillen Barre: Μηδενικές

Αναζωπύρωση ή υποτροπή Έρπητα Ζωστήρα: Μηδενικές

Αναφυλακτικές αντιδράσεις: (1/100.000)


Η Moderna αναμένεται να είναι σε θέση να δημιουργήσει 880 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου και αναμένεται να φθάσει στην παραγωγή 2-3 δισεκατομμυρίων δόσεων το επόμενο έτος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.