Ο Μορόν, ο Άρης και το δόγμα για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών

Βασίλης Μάστορας04 Ιουνίου 2024

Οι ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών του Άρη που λήγουν, είναι το κορυφαίο θέμα που απασχολεί τους φίλους των «κίτρινων». Πρώτο στην ιεράρχηση, παρότι δεν λήγει το συμβόλαιο του, η παραμονή ή όχι του Λορέν Μορόν. Σαφώς και το ποδοσφαιρικό μέλλον του Κουέστα και του Φαμπιάνο, ποδοσφαιριστών οι οποίοι είχαν σημαντική προσφορά κατά την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, προσθέτει αγωνία στους φίλους του Άρη, αλλά η παραμονή του Μορόν είναι αυτή που «καίει» περισσότερο τον κόσμο. 

Ο Ισπανός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, είχε εμφατική αγωνιστική χρονιά και πρόσφερε μεγάλες βοήθειες στην ομάδα. Βοήθειες οι οποίες έκριναν και την εξέλιξη πολλών αγώνων. Άτομο χαμηλών τόνων, που δεν δημιουργεί προβλήματα στο κλαμπ και αναγνωρίζει την ευκαιρία που του έδωσε ο Άρης να μπει και πάλι στο κάδρο άλλων συλλόγων. 

Ο Μορόν ήταν ένα πετυχημένο project για τον Άρη. Ποδοσφαιριστής που βολέδερνε στα αζήτητα της Μπέτις, αποφάσισε να μετοικήσει επαγγελματικά στην Ελλάδα και τον Άρη, έχοντας εμπιστοσύνη στα όσα του είπε ο συμπατριώτης του Χούλιαν Κουέστα. Τα όσα έγιναν σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δικαίωσαν την επιλογή του Μορόν. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του Πρωταθλήματος. Ό,τι το καλύτερο δηλαδή για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στην Μπέτις κι έπρεπε να κάνει βήμα αλλαγής του εργασιακού περιβάλλοντος του.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν ο Μορόν θα συνεχίσει να είναι ποδοσφαιριστής του Άρη και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό θα εξαρτηθεί πρώτα από την πρόθεση του ποδοσφαιριστή και μετά από την απόφαση του Άρη.

Ο Μορόν έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τους «κίτρινους» και μάλιστα με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους. Μετά το επαγγελματικό του restart, είναι λογικό να ονειρεύεται το νέο του επαγγελματικό βήμα σε μία ομάδα το project της οποίας θα το κρίνει ελκυστικό.

Μέχρι στιγμής η Κάντιθ είναι η ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Το γεγονός όμως ότι θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία, παρότι έχει πλάνο προβιβασμού τη νέα αγωνιστική περίοδο, οδηγούν τον Μορόν στο να «σφυρίζει» αδιάφορα.

Λογικά τις επόμενες ημέρες θα προκύψουν κι άλλες προστάσεις. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι και κάποια η οποία να κριθεί ελκυστική από τον ποδοσφαιριστή. Οπότε θα ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης με τη διοίκηση για τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει για την παραχώρηση του.

Η πολιτική του κ. Καρυπίδη, τα προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι προτιμάει τα χρήματα από την παραμονή των ποδοσφαιριστών που αποτελούν άξονες αγωνιστικής προόδου της ομάδας. Οπότε ο Άρης ίσως να κάνει ακόμη μία «περήφανη πώληση». Στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δεν θα είναι η μοναδική, ούτε θα είναι η καταστροφή του Άρη. Ναι, θεωρητικά όταν «χτίζεις» μία ομάδα, το πρώτο που κάνεις είναι να διατηρήσεις τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι διακρίθηκαν. Πολύ περισσότερο αυτούς οι οποίοι έχουν συμβόλαιο. 

Επειδή όμως είναι μέσα στα ενδεχόμενα, ο Μορόν να έχει μία ελκυστική πρόταση και να θελήσει να φύγει, ο Άρης πρέπει να προετοιμάζεται. Από το παραμείνει με μισή καρδιά θα είναι καλύτερα να παραχωρηθεί, αλλά πριν η διοίκηση καταλήξει σ’ αυτή την κίνηση θα πρέπει να έχει παίξει όλα τα χαρτιά της για την παραμονή του στον Άρη. 

Ακόμη βελτιώνοντας και τις οικονομικές του απολαβές. Αν θέλει τον Ισπανό πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσει. Άλλωστε έχει το πάνω χέρι. Το κυριότερο; Θα πρέπει να έχει εναλλακτική λύση, ώστε να μικρύνει την αγωνιστική ζημία στην περίπτωση που τον πουλήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.