Ο Μόντσου είναι πανταχού παρών για τον Άρη… σε επίθεση και άμυνα

Κωστής Παναγιώτου13 Οκτωβρίου 2024

Ο Άρης έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στη σεζόν και μόνο τυχαία δεν φιγουράρει στη δεύτερη θέση της Stoiximan Super League, παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Σίγουρα τα βλέμματα όλων έχουν πέσει πάνω στον Λορέν Μορόν, οποίος σε επτά αγώνες μετράει έξι γκολ, αλλά στη σκιά του Ισπανού υπάρχει ένας συμπατριώτης του, που είναι ο «εγκέφαλος» του Άρη στη μεσαία γραμμή.

Ο λόγος για τον Μόντσου. Ο Ισπανός μέσος είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες μεταγραφές του Άρη τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και παρά το μικρό δείγμα γραφής, έχει δείξει ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στην απόδοση των «κίτρινων».

  • Το MetroAnalysis σας παρουσιάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Μόντσου σε επίθεση και άμυνα, αλλά και τι συμβαίνει όταν δεν ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα του Άρη.

Όταν ξεκινάει βασικός ο Άρης δεν χάνει

Ο 25χρονος μέσος μετακόμισε το φετινό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να βγάζει από τα ταμεία του 3,6 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Βαγιαδολίδ, κάνοντας τον Ισπανό τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του.

Ο Μόντσου από τις πρώτες εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη φετινή ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Μάλιστα, στις επτά αγωνιστικές, που έχουν κυλήσει μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ισπανός μέσος έχει αγωνιστεί σε όλες, αλλά σε μια αναμέτρηση δεν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα.

Αυτή ήταν κόντρα στον ΟΦΗ, με τον Μόντσου να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 64ο λεπτό στη θέση του Νταρίντα, ενώ ο Άρης βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0.

Ο 25χρονος μέσος στα 26 λεπτά, που αγωνίστηκε, προσπάθησε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε, με τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την ήττα με 3-2 από τους Κρητικούς.

Αυτή είναι και η μοναδική φετινή ήττα του Άρη στη Stoiximan Super League και ταυτόχρονα το μοναδικό παιχνίδι που ο Μόντσου δεν αγωνίστηκε ως βασικός.

Κάνει τα πάντα σε επίθεση και άμυνα

Η κομβική συνεισφορά του Μόντσου δεν αποτυπώνεται μόνο στα αποτελέσματα των «κίτρινων», αλλά και στις επιδόσεις, που έχει σημειώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το SofaScore o 25χρονος είναι τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης με 7.23, με τον Λορέν Μορόν (7.33) και τον Μανού Γκαρθία (7.59) να είναι οι μόνοι παίκτες του Άρη, που έχουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνον.

Heatmap – Μόντσου

Τι έχει κάνει, όμως, μέχρι τώρα ο Μόντσου;

Ο Ισπανός μέσος είναι το «κομπιούτερ» της μεσαίας γραμμής των «κίτρινων», έχοντας την κορυφαία επίδοση στις κοντινές και στις μακρινές μεταβιβάσεις, καθώς έχει 51.1 πετυχημένες πάσες και 4.7 μακρινές μεταβιβάσεις ανά αγώνα, με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας.

Επίσης, είναι δεύτερος στις τελικές ανά αγώνα στον Άρη, έχοντας 1.4 (μαζί με τον Μανού), ενώ, ταυτόχρονα, έχει τη τρίτη καλύτερη επίδοση στις πάσες-κλειδιά (πάσες που κατέληξαν σε τελική), έχοντας 1.0 ανά αγώνα.

Βέβαια, ο πλουραλισμός στο παιχνίδι του αποτυπώνετε και στις αμυντικές επιδόσεις του, αφού με 1.1 ανακτήσεις μπάλας ανά αγώνα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής κατηγορίας, και με 1.4 τάκλιν ανά αγώνα έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Οι αριθμοί του Μόντσου στη Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

Ενέργειες ανά αγώνα

72.3

Πάσες

51.1 (88%)

Πάσες στην επίθεση

28.7 (79%)

Πάσες-κλειδιά

1.0

Μακρινές μεταβιβάσεις

4.7 (72%)

Τελικές (εντός εστίας)

1.4 (0.4)

Ανακτήσεις

1.1

Τάκλιν

1.4

Κερδισμένες μονομαχίες

3.6 (51%)

Ντρίμπλες

0.3 (67%)

Παρότι, βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, o Μόντσου έχει ενθουσιάσει τον κόσμο του Άρη με τις εμφανίσεις του και δικαίως έχει μπει στη συζήτηση για την καλύτερη μεταγραφή της φετινής Stoiximan Super League.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.