Η κριτική που ασκείται στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ορισμένες φορές είναι εκτός ορίων. Όμως σε πολλές περιπτώσεις έχει πραγματική βάση.
Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής έδωσε δικαιώματα σε τρία επίπεδα:
- Επιλέγει ξένους διαιτητές από το κάτω ράφι.
- Χρησιμοποιεί Ελληνες διαιτητές χωρίς αξιολογικά κριτήρια.
- Μόλις μια ομάδα διαμαρτυρηθεί, ανασκουμπώνεται και αλλάζει ρότα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τον Θοδωρή Ζαγοράκη να παραταθούν οι συμβάσεις των μελών της ΚΕΔ που είναι Ελληνες. Δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Μαΐου, με τη λήξη όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα φέρει συγκεκριμένο οργανόγραμμα για τη λειτουργία της Επιτροπής.
Προ τετραμήνου είχε δηλώσει ότι η ΚΕΔ πρέπει να αποτελείται μόνο από ξένους συνεργάτες. Προφανώς άλλαξε άποψη. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα επιλέξει και πάλι Ελληνες για να στελεχώσει την Επιτροπή.
Το ζήτημα δεν είναι αν οι συνεργάτες του είναι Ελληνες ή ξένοι. Το διακύβευμα εδράζεται στον τρόπο που λειτουργεί η ΚΕΔ. Ουδείς αξιολογεί και ουδείς καταστρώνει μακρόπνοο πρόγραμμα. Όλα γίνονται με βάση τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των περιστάσεων.
Ο Κλάτενμπεργκ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να αποδειχτεί χειρότερος από τον Περέιρα. Ειδικά αν τη νέα σεζόν δεν ενσκήψει στην εγχώρια παραγωγική διαδικασία.
Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το νέο προεδρείο της ΕΠΟ δεν θα ασχοληθεί με θέματα διαιτησίας. Θα αφήσει τον Κλάτενμπεργκ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Όμως από τη μεθεπόμενη περίοδο η Διεθνής Επιτροπεία αποχωρεί οριστικά και αμετάκλητα και αν ο Κλάτενμπεργκ αφήσει καμένη γη, θα την υποστεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Υπάρχει μονόδρομος: Να θεσμοθετηθεί από το επόμενο έτος εκλεγμένη ΚΕΔ, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από τις επιρροές των ποδοσφαιρικών παραγόντων. Μοιάζει αδιανόητο οι ελεγχόμενοι να ελέγχουν τους ελεγκτές.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook