Ο Μητσοτάκης είδε τον ισχυρό άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και τον πρόεδρο της UEFA

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Τετ α τετ με πρόσωπα από τον χώρο του ποδοσφαίρου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είδε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, τον πρόεδρο της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF), Πατρίς Μοτσέπε, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (ECA) και ισχυρό άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί και τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή την 31η Γενική Συνέλευση της ECA.


Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για τα μέτρα που έχει υλοποιήσει η Ελλάδα για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, όπως η ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου ενός εισιτηρίου, η συστηματική επιτήρηση ζωνών εντός των γηπέδων με κάμερες και η αυτόματη επιβολή συγκεκριμένων ποινών σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Ο Τσέφεριν συνεχάρη, μάλιστα, την Ελλάδα για την πρόοδο, ενώ εξετάστηκαν ακόμα οι βέλτιστες πρακτικές για την καλλιέργεια και την ανάδειξη νέων αθλητών, όπως και οι δυνατότητες συνεργασίας με αφρικανικούς συλλόγους σε αυτό το πεδίο.

Θλίψη για Μπάλντοκ

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, φυσικά εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Στη σύσκεψη έλαβαν, επίσης, μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.