Ο μεταγραφικός ορίζοντας του ΠΑΟΚ πλημμύρισε ονόματα, όμως, τα πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνονται...

Αρις Νικολάκης18 Ιουνίου 2023

Κι αίφνης… Ο μεταγραφικός ορίζοντας του ΠΑΟΚ πλημμύρισε ονόματα! Δίχως τούτο φυσικά, να αποδεικνύει την δράση του στο μεταγραφικό μέτωπο. Ουδεμία αμφιβολία περί τούτης καταγράφθηκε από εμάς. Αλίμονο. Εμείς επιμένουμε – βλέπετε – πως τα πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνονται!


Θεωρούμε συνάμα, πως κριτική ουσίας στους επιλεχθέντες, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στόχους δεν είναι δυνατή. Μετρά το βιογραφικό καθενός. Δεν αντιλέγουμε. Δεν αποτελεί κι εγγύηση για το πέρασμα του από την Τούμπα. Ήρθαν βαριά μεταγραφικά. Έφυγαν δίχως να …αγγίξουν! Ήρθαν κι ελαφριά. Έφυγαν …βαρύτερα αφού ο ΠΑΟΚ κατέστη εφαλτήριο τους.

Σημασία έχει, να συναινεί σε αυτές τις επιλογές ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι όσο σιωπά συναινεί. Να είμαστε μάλιστα, σίγουροι πως ο Ρουμάνος προπονητής δεν αρκείται σε όσα του αναφέρει ο Ζοσέ Μπότο. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Είναι θέμα αξιοποίησης όσων άκρων έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι έχει πολλές άκρες για να αντλήσει εντυπώσεις κι εκτιμήσεις για τους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι όμως, μόνον οι αγορές θέμα της μεταγραφικής περιόδου. Είναι κι οι πωλήσεις. Πωλήσεις μάλιστα, οι οποίες είναι εκτός προγράμματος. Τέτοια είναι η (τυχόν…) πώληση του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Θα είναι, εάν είναι, εκτός προγράμματος. Δεν μπορεί, να μην έχουν οι… αρμόδιοι της ΠΑΕ, στο πίσω μέρος της κεφαλής τους, αυτό το ενδεχόμενο.

Εντός προγράμματος δεν είναι αλλά… Δε θα είναι κι αναπάντεχη τυχόν πώληση του Γιάννη Κωνσταντέλια. Τον «γλυκοκοιτούσαν» από τον περασμένο χειμώνα. Απλά, ο νεαρός χαρισματικός διεθνής είναι από το πιο ψηλό ράφι. Με βάση δε, την πώληση του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς με κάπου 11εκ. ευρώ… Μπορείτε, να βάλτε , πάνω κάτω, τον πήχη στην πώληση του Γιάννη Κωνσταντέλια!

Και βέβαια, πέραν αυτών των πωλήσεων… Αφαιρέσεων από το ρόστερ του ΠΑΟΚ, υπάρχουν κι οι άλλες. Γιάννης Κάργας, Τόμας Μουργκ επί παραδείγματι! Ανοικτά θέματα. Όπως ανοικτά είναι και τα θέματα με την επιστροφή των δανεικών. Με λίγα λόγια; Είναι πολλά τα ανοικτά θέματα για Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο. Το κακό για τον ΠΑΟΚ. Είναι και λίγος χρόνος για να κλείσουν. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ…

Για να επιμείνουμε. Το «πως» θα κλείσουν όλα αυτά τα θέματα, δε θα κριθεί τώρα. Στο «ταμείο» στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα κριθεί, Ήτοι, εκ του αποτελέσματος.

Εξ αυτού, δυο περίοδοι κρίθηκαν παταγωδώς αποτυχημένες. Με υπεύθυνους κι υπόλογους για τις συγκεκριμένες αποτυχίες προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή; Ακόμη και το γεγονός της απίθανης πτήσης του «δικέφαλου» με το limit up της ισχύος του… Θυμάσθε; Τότε, που λέγαμε για το «μικρό θαύμα» του ΠΑΟΚ… Το γεγονός εκείνο λοιπόν, κρίθηκε τελικά, από το γεγονός του γκρεμοτσακίσματος του στο φινάλε.

Το αποτέλεσμα μετρά. «Ο σπείρων φειδομένως, φειδομένως και θερίσει», αναφέρει σε μία από τις επιστολές του ο Απόστολος Παύλος. Όποιος σπείρει λίγα, θα θερίσει λίγα. Κατά κανόνα, τουλάχιστον. Έτσι;

Σα να ταιριάζει τούτο στην περίπτωση με το ρόστερ του ΠΑΟΚ…

ΥΓ 1 : Δε θα κρίνουμε εμείς εάν ο Φώτης Τακιανός είναι καλός κόουτς. Τα αποτελέσματα θα τον κρίνουν. Εμείς απλά, κρίνουμε πως είναι σοβαρός και συνετός άνθρωπος από την δήλωση του: «Στόχος μας είναι, να φέρουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο»!

ΥΓ 2 : Και καθώς η κουβέντα είναι περί του μπάσκετ του ΠΑΟΚ… Δεν αρκεί η προσευχή του κόσμου του, για να έχει υγεία ο Χατζόπουλος. Κι οι συνεργάτες του βεβαίως, βεβαίως… Στις πλάτες τους κουβαλούν την ΚΑΕ. Χρειάζονται απαραίτητα κι πλάτες του κόσμου…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.