Ο Μάντζιος βάζει τις αρχές και ο Μορόν την ποιότητα…

Βασίλης Βλαχόπουλος25 Σεπτεμβρίου 2023

Κακά τα ψέματα, ανεξαρτήτως του εύρους των ποδοσφαιρικών ιδεών, αν το επίπεδο της ποιότητας του συνόλου αδυνατεί να τις υπηρετήσει, είναι κομμάτι δύσκολη η εφαρμογή τους στο χορτάρι. Στην προκειμένη περίπτωση, δύο στοιχεία είναι ευδιάκριτα από τον Αρη (των τριών αγωνιστικών) επί Μάντζιου. Οι ποδοσφαιρικές αρχές που ξεκάθαρα έβαλε με το «καλημέρα» αλλά και η ποιότητα του Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης. 

Αυτά τα δύο στοιχεία αποδείχθηκαν αρκετά για τις δύο νίκες που πέτυχαν οι «κίτρινους» στους τελευταίους δύο αγώνες παράλληλα με την ισοπαλία – και κυρίως τον… μηδέν κίνδυνο που ένιωσαν – στην Τούμπα. Χθες για παράδειγμα, αράδιασαν ένα σωρό ποδοσφαιρικές ιδέες στο γήπεδο. Από τις πλευρές που πήραν ολοκληρωτικά οι δύο full back με την παράλληλη σύγκλιση του Σουλεϊμάνοφ στον άξονα ή τη μετατροπή του Βερστράτε σε δεύτερο εσωτερικό μέσο για το «φορτωθεί» ο άξονας, παράλληλα με τον ελεύθερο χώρο κίνησης του Ζαμόρα. Τη διαφορά έκανε όμως η ποδοσφαιρική ποιότητα του Μορόν μέσα από το διάβασμα της κακής τοποθέτησης του Καπίνο στο πρώτο γκολ ή της έγκαιρης προβολής του (προ του Οικονόμου) στη φάση του δεύτερου τέρματος. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο αλλά ο Μαυρίας (οριακά) πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος το υπολειπόμενο… 1/4 της μπάλας.

Εχω την αίσθηση ότι ο Μορόν είναι ο καλύτερος και σίγουρα πιο ολοκληρωμένος φορ που έχει διαχειριστεί ο Ακης Μάντζιος στη θητεία του στον πάγκο του Αρη, αλλά όπως ορθώς είπε και ο ίδιος, για να επιτευχθούν στόχοι θα πρέπει η ομάδα να επιμείνει στο κομμάτι των αρχών για να συνεχίσει σ’ αυτό της διάρκειας κι εν τέλει να αποφύγει τις επιπολαιότητες σαν αυτές στις οποίες υπέπεσε ο Μπίργκερ Βερστράτε, χθες. 

Η ουσία για τον Αρη είναι ότι εφόσον εξασφαλίσει (μίνιμουμ) τέσσερις βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια θα έχει βγάλει ένα διάστημα ανασύνταξης με τον πλέον ωφέλιμο τρόπο γιατί δεν είναι μικρότερο πράγμα να παίρνεις 10+ βαθμούς κατά την περίοδο γνωριμίας των παικτών μεταξύ τους αλλά και των τελευταίων με τον νέο προπονητή. Συμβαίνει όμως όταν, αγωνιστικά, χαρακτηρίζεσαι από σοβαρότητα κι αυτό το στοιχείο είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό του Αρη των τελευταίων τριών αγώνων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.