Ο Μάντζιος προσεύχεται για τον Μανού Γκαρθία και για τον παίκτη που θα «ταΐζει» τον Μορόν

Βασίλης Μάστορας28 Οκτωβρίου 2023

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν απουσίες και απουσίες. Ολες δεν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος. Υπάρχουν απουσίες οι οποίες καλύπτονται από τους ρολίστες του πάγκου και κάποιες οι οποίες, όσα… μαγικά κι αν κάνει ο προπονητής λύση δεν βρίσκει. 

Υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο: Να έχει η ομάδα την ατυχία να βγουν νοκ άουτ βασικός και αναπληρωματικός συγχρόνως. Ο Μανού Γκαρθία υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στη ρεβάνς του επαναληπτικού κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, τον περασμένο Ιανουάριο. Εγχειρίστηκε και πλέον πλησιάζει η ώρα που θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Με μέτρο σύγκρισης την απόδοση του Ισπανού στους αγώνες πριν από τον τραυματισμό του ο Γκαρθία αναμένεται να αλλάξει το επιθετικό προφίλ της ομάδας. Πότε όμως θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το τραύμα του Γκαρθία και ποια θα είναι η αγωνιστική του εικόνα μετά από εννέα μήνες αποχής και μία σοβαρή εγχείρηση; 

Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πρώτα απ’ όλους τον Ακη Μάντζιο ο οποίος προσεύχεται να δει ετοιμοπόλεμο τον Ισπανό στις προπονήσεις. Και οι προσευχές του έγιναν ποιο δυνατές από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ρουπ, ενώ ο Νταρίντα έχει τα δικά του προβλήματα, τα οποία είναι όμως διαχειρίσημα. Είναι διαφορετικά όμως ο Τσέχος να είναι 100% έτοιμος και διαφορετικά ο Μάντζιος να είναι υποχρεωμένος να τον χρησιμοποιεί ορισμένο χρόνο λόγω του προβλήματος του.

Αρα ο Μάντζιος εξακολουθεί να πονοκεφαλιάζει για τον παίκτη που θα χρησιμοποιήσει πίσω από τον Μορόν μέχρι την ημέρα που θα επιστρέψουν Γκαρθία και Ρουπ. Γιατί είναι πλέον ολοφάνερο ότι μ’ έναν ποδοσφαιριστή καλό χειριστή της μπάλας που μπορεί να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού, που έχει καλή κάθετη πάσα, θα «διαβάζει» την αντίπαλη άμυνα και τις κινήσεις του Μορόν, ο Ισπανός που χωρίς έναν τέτοιο συμπαραστάτη βγάζει από τη «μύγα ξύγκι» θα κάνει πολλά περισσότερα.

Ο φορ του Αρη, ποδοσφαιριστής της μίας επαφής, για να καταθέσει στο γήπεδο το πλούσιο ταλέντο του θα πρέπει να «ταΐζεται» με κάθε τρόπο. Κι όταν η μπάλα πάει επάνω ξέρει καλά πώς θα κάνει με επιτυχία αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Δηλαδή να την στείλει στην αντίπαλη εστία.

Μέχρι να επιστρέψει ο Γκαρθία και να αποθεραπευθεί ο Ρουπ, ο Μάντζιος θα είναι υποχρεωμένος να βάζει πίσω από τον φορ τον Νταρίντα. Ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει ικανότητες που πλησιάζουν σ’ αυτές του Γκαρθία.

Ο Νταρίντα αγωνίστηκε μόνο 30 λεπτά στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό αλλά ήταν αρκετά ώστε ο Αρης να ανεβάσει την απόδοση του και να βελτιωθεί στο κομμάτι της δημιουργίας.

Η επιλογή του Σουλεϊμάνοφ για τη θέση πίσω από τον φορ, ώστε ο Νταρίντα να αγωνιστεί ως «8άρι» δεν κερδίζει έδαφος για τον αυριανό αγώνα, καθώς ο Ρώσος είναι χρησιμότερος ως winger. Αγωνίζεται με ανάποδο πόδι από δεξιά κι έτσι μπορεί να συγκλίνει προς τα μέσα και δίνει χώρο στον δεξιό αμυντικό να δώσει βοήθειες επιθετικά.

Αρα με τον Νταρίντα σε θέση οργανωτή, ένας ακόμη πονοκέφαλος για τον Μάντζιο στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο δεύτερος ανασταλτικός χαφ. Ο Βερστράτε θα είναι σε ρόλο κόφτη και από εκεί και πέρα ο Τζούρασεκ ή ο Πάρντο θα είναι οι λύσεις του. Μόνο που και οι δύο στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό δεν είχαν μεγάλη προσφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.