Ο Μάντζιος κινδυνεύει να μείνει με οριακές επιλογές, όμως, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να πορευτεί και να αντεπεξέλθει

Δημήτρης Κανελλάκης12 Οκτωβρίου 2023

Όλη αυτή η περίοδος της διακοπής του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τον Άρη. Είναι ένα διάστημα που ο Μάντζιος ξέρει ότι πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις οι οποίες θα του επιτρέψουν να λύσει προβλήματα και δυσλειτουργίες που βρήκε όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να αντικαταστήσει τον Απόστολο Τερζή.

Ο Άρης είναι μια ομάδα που, όπως πολλές φορές το έχουμε επισημάνει, χτίστηκε λάθος το περασμένο καλοκαίρι. Και ό,τι κακό του συμβαίνει εξαιτίας των λαθών του καλοκαιριού, δεν είναι εύκολο να διορθωθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ενδεχομένως να μην είναι εύκολο να διορθωθεί εντελώς ούτε μετά από αρκετό καιρό.

Μάλιστα, κάνουν χειρότερα τα πράγματα και οι συνεχείς τραυματισμοί παικτών σημαντικών για τον σχεδιασμό του προπονητή. Με τελευταίο παράδειγμα τον τραυματισμό του Βέλεθ, ο οποίος είναι και σοβαρός, με συνέπεια να προβλέπεται ότι δεν θα επιστρέψει πριν τις αρχές του 2024.

Όταν, λοιπόν, σε μια ομάδα που επέλεξε παίκτες οι οποίοι δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες, υπάρχουν και απανωτοί τραυματισμοί, αλλά και αδυναμία κάλυψης κενών μέσα από μια μεταγραφική περίοδο, η κατάσταση γίνεται πολύ άσχημη.

Ο Μάντζιος κινδυνεύει να μείνει με οριακές επιλογές. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι εναλλακτικές του. Είναι προφανές ότι θα... προσεύχεται ο Έλληνας τεχνικός να μην συνεχιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τους τραυματισμούς και δυσχεράνει ακόμη περισσότερο το έργο του.

Βέβαια, μπορεί τα πράγματα να είναι άσχημα, αλλά ο Άρης υποχρεούται να πορευτεί και να αντεπεξέλθει. Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Δεν μπορούν οι «κίτρινοι» να κάθονται και να κλαίνε πάνω από τα προβλήματα. Δεν μπορούν ούτε καν να τα επικαλούνται. Όχι επειδή δεν υπάρχουν ή είναι «κατασκευασμένα», αλλά γιατί πρόκειται για μια πραγματικότητα την οποία οφείλουν να πολεμήσουν και να μην επιτρέψουν να τους λυγίσει.

Ελπίζοντας ότι θα φτάσουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου, και με την ελπίδα, φυσικά, ότι θα γίνουν επιλογές οι οποίες θα δικαιώσουν, θα έρθουν, δηλαδή, παίκτες που θα μπορεί να τους εμπιστευτεί ο Μάντζιος και να καλύψει τα κενά που υπάρχουν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.