Ο Μανού Γκαρθία (του) ομορφαίνει τη ζωή

Βασίλης Βλαχόπουλος21 Οκτωβρίου 2024

Tο λαμπρό άστρο του Μανού Γκαρθία έβαλε τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς ο Ισπανός ανταποκρίνεται στον ρόλο του απόλυτου ρυθμιστή της επιθετικότητας του Άρη.

Κατά το sofascore ο βραχύσωμος επιτελικός μέσος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του στη νίκη επί της Athens Kallithea με βαθμολογία 8.9 βαθμούς, ελαφρώς υψηλότερη σε σύγκριση μ’ εκείνη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αντικειμενικά, αυτός άλλαξε τη ροή των συγκεκριμένων αναμετρήσεων έχοντας διαφοροποιήσει τις κινήσεις του στο χορτάρι καθώς εμπλούτισε τους τρόπους επιθετικής έκφρασής του επιλέγοντας περισσότερο τις κάθετες κινήσεις.

Σαν αυτή που έκανε στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα ασχέτως του ότι δεν συνάντησε επάρκεια εκτίμησης από τους συμπαίκτες του. Αυτός διάβασε τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των παικτών της αμυντικής γραμμής της Καλλιθέας στη φάση της χαμένης ευκαιρίας του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο ίδιος τροφοδότησε με ενέργεια και ταχύτητα το παιχνίδι της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο διαπιστώνοντας ότι τα άκρα (winger και full back πλην του Κλέιτον Ντιαντί) δεν είχαν την καλύτερη βραδιά τους.
Αν κανείς επιχειρήσει να ξεχωρίσει τον πολυτιμότερο παίκτη του Άρη έπειτα από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, έχω την αίσθηση ότι, δεν θα δυσκολευτεί να τον υποδείξει. Ο Λορέν Μορόν παραμένει πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος και δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο Κλείτον Ντιαντί παράγει ενθουσιασμό αντίστοιχο μ’ αυτόν που νιώθει ένας πατέρας όταν βλέπει το παιδί του να κάνει τα πρώτα βήματά του.

 Έχει όλες τις προϋποθέσεις εξέλιξης, μόλις αποκτήσει συναισθηματική ισορροπία ή μάλλον σωστή διαχείριση των συναισθημάτων που καλλιεργεί μια φάση, θα είναι έτοιμος προς εκτόξευση. Για παράδειγμα. Η χαμένη φάση ήταν σαν… δώρο Θεού. 

Έκανε περισσότερες από 50-60 επαναλήψεις στη διάρκεια της εβδομάδας από το σημείο από το οποίο αστόχησε. Εκτελέσεις και με τα δύο πόδια. Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών βρήκε δίχτυα. Χθες, σημάδεψε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Ωστόσο, άπαντες νιώθουν σιγουριά γιατί βλέπουν, αξιολογούν και εκτιμούν.

Για να επιστρέψω στον Μανού Γκαρθία, το παιχνίδι του Ισπανού διαμορφώνει τον βαθμό επιθετικότητας αλλά και αποδοτικότητας του συνόλου. Το δικό του αγωνιστικό ανέβασμα βάζει τους πάντες στην εξίσωση. Από τον μέτριο (χθες) Χοσέ Σιφουέντες και τον πληθωρικό στο παιχνίδι του Λορέν Μορόν έως τους ακραίους οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικοί και συμμετοχικοί στο παιχνίδι της ομάδας. 

Ο βραχύσωμος επιθετικός ήδη έχει σκοράρει τρεις φορές. Τόσα γκολ είχε σημειώσει και στην πρώτη χρονιά του με τη διαφορά ότι είχε κάνει χατ τρικ με τον Βόλο. Κυρίως όμως, φέτος έχει διάρκεια στην απόδοσή του.

Το ίδιο ισχύει συνολικά για τον Άρη. Η αναρρίχηση στην κορυφή δεν είναι προϊόν βατού προγράμματος γιατί πριν τις Λαμία, Athens Kallithea προηγήθηκαν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες είχαν να κάνουν οι «κίτρινοι» από τη σεζόν 2020-21 όπου και τότε φιγούραραν στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς. Η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται αλλού. Στην αγωνιστική προσωπικότητα που εκπέμπουν παράλληλα με το ποδόσφαιρο που αποδίδουν σε διαφορετικά σημεία ενός αγώνα.

 Είναι ζήτημα ατομικής ποιότητας, δουλειάς και συνεργασιών. Τα έλεγε τότε ο Άκης Μάντζιος αλλά ελάχιστοι τον άκουγαν και του απέδιδαν ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει τροπάριο. Δεν ξέρω αν έχουν αντιληφθεί, ενδεχομένως να αναγνώρισαν ότι μια ομάδα με αρκετές αλλαγές στα βασικά γρανάζια της χρειάζεται χρόνο για να βρει αυτοματισμούς και συνεργασίες. Είναι δύσκολο να ταιριάξουν πολλά διαφορετικά κομμάτια μέσα σε διάστημα 20-25 ημερών, ειδικά όταν μεσολαβεί η καθυστερημένη ενσωμάτωση και προκύπτουν τραυματισμοί.

Ας είναι. Τώρα, η παρέα του Μανού Γκαρθία έχει μπροστά της την τεράστια πρόκληση του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Κακά τα ψέματα, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό μοιάζει με το στασίδι που βρίσκεται στο μέσο μιας ανηφοριάς. Αν οι «κίτρινοι» επιβεβαιώσουν την καλή αγωνιστική κατάστασή τους και την προσωπικότητα που τους χαρακτήρισε στα τελευταία παιχνίδια, αυτομάτως θα αναγκάσουν και τους… άπιστους να τους πιστέψουν ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.