Ο Μακεδονικός πρωταθλητής Β. Ελλάδας στη Β' Εθνική

Metrosport Team06 Απριλίου 2023

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2022 με στόχο να τερματίσει έστω και μία θέση ψηλότερα από την περυσινή πέμπτη, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Β Εθνικής, να επικρατήσει στα play-off και να πάρει εισιτήριο - με πλεονέκτημα έδρας - για τα μπαράζ ανόδου στην Α2! Ο Μακεδονικός γράφει ξανά ιστορία!

Το σύνολο του Δημήτρη Γεροφώτη ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 5-0 και τρεις μεγάλες εντός έδρας νίκες, απέναντι σε Πανσερραϊκό, Ερμή Λαγκαδά και Μαχητές Πεύκων. Εύλογα κάποιοι θεώρησαν ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα στον δεύτερο γύρο, όπου οι «πράσινοι» θα έδιναν τα περισσότερα ντέρμπι μακριά από το δικό τους κλειστό. Ο όρος «ντέρμπι» βέβαια χρειάζεται διευκρινίσεις, αφού κατά την διάρκεια της σεζόν ο coach Γεροφώτης επέμενε πως όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, σε έναν όμιλο με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και κανέναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα.

Οι δύο διαδοχικές ήττες στην Γέφυρα και στην έδρα του Πανσερραϊκού, στα μισά της σεζόν, απέδειξαν το δίκιο του Γεροφώτη και ταυτόχρονα υπόσχονταν να ορίσουν το ταβάνι του Μακεδονικού. Ωστόσο, οι «πράσινοι» πείσμωσαν και «έτρεξαν» σερί 7-0 (!) πριν τους σταματήσει ο Λεύκιππος στην Ξάνθη! Έμενε μια τελευταία αγωνιστική, το μεγάλο ντέρμπι: Μακεδονικός - ΜΓΣ Γέφυρας. Ισόβαθμοι στην 1η θέση. Όποιος έπαιρνε τη νίκη, έπαιρνε και το πρωτάθλημα...

Σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση (76-66) στο κατάμεστο κλειστό του Μακεδονικού, η ομάδα του πολύπειρου Τσακαλέρη, των πυλώνων αδερφών Φλιάτη, του «ζιζανίου» Αμπαρά, του 4ου σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας, Γαλανίδη, του εκπληκτικού αμυντικού Χατζημιχαηλίδη, των παθιασμένων νεότερων, του Κόκκιου, του Παπασάβογλου και του Τραπεζάνογλου, των πολύ ταλαντούχων 18χρονων Βακουφτσή και Στρυβάκη, καθώς και του Φωταρούδη που παράλληλα διαβάζει για τις πανελλήνιες, κατάφερε να βγει... εκτός στόχων: να τερματίσει πολύ ψηλότερα απ' ό,τι προγραμμάτιζε, να βγει πρώτη!

Αμέσως, βέβαια, Γεροφώτης και Φωτιάδης έστρεψαν την προσοχή όλων στον αγώνα της Τετάρτης (05/04), τον πρώτο για τα play-off, στα οποία διασταυρώνονται 1ος και 4ος με φόντο τα μπαράζ ανόδου στην Α2! Με τις δύο νίκες του από την κανονική διάρκεια να έχουν μεταφερθεί στην διαδικασία των play-off, ο Μακεδονικός υποδέχτηκε τους Μαχητές Πεύκων, επικράτησε με 69-50 και έγραψε ιστορία, σφραγίζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είναι η κορυφαίο ομάδα στην Βόρεια Ελλάδα, στον 4ο όμιλο, της Β Εθνικής!

Με πλεονέκτημα έδρας, σε σειρά Best of 2, οι «πράσινοι» θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Έσπερο Λαμίας. Το πρώτο παιχνίδι θα οριστεί για το Σάββατο 22 Απριλίου στην Λαμία, ενώ θα ακολουθήσουν δύο διαδοχικά στο κλειστό του Μακεδονικού στον κόμβο Ευκαρπίας.

«Αυτό το δουλεύουμε από τον Αύγουστο, για να φέρουμε την ομάδα εδώ που είναι αυτήν τη στιγμή», δήλωνε μετά την πρόκριση ο coach Γεροφώτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Μακεδονικού. «Ήταν κάτι που το συζητούσαμε… από μέσα μας, αλλά βλέπαμε παιχνίδι με παιχνίδι πώς θα πάει και αυτό μας έδινε δύναμη κάθε φορά να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο, να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Για να δούμε αν η τακτική «παιχνίδι με παιχνίδι» θα φέρει τον Μακεδονικό στην Α2 το 2023...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.