Ο Λουτσέσκου προσαρμόζεται στο υλικό που έχει

Κώστας Πετρωτός16 Δεκεμβρίου 2023

Έστειλε ένα πολύ εύστοχο μήνυμα ακροατής στο Metropolis 95,5 στην διάρκεια της εκπομπής «Τρίτο Ημίχρονο» που κάνουμε μαζί με τον Βασίλη τον Βλαχόπουλο. «Ο ΠΑΟΚ του 2019 δεν δεχόταν γκολ με τίποτα και λέγαμε είναι ομάδα Λουτσέσκου. Φέτος δέχεται γκολ σε κάθε ματς και λέμε πάλι ομάδα Λουτσέσκου, πώς γίνεται;». Έχει σαφέστατα δίκιο ο ακροατής, γιατί αν κανείς συγκρίνει τις ομάδες του σήμερα και της σεζόν του νταμπλ σαφέστατα μιλάμε για διαφορετικό στυλ. 

Η ομάδα του 2019 είχε δεχθεί 14 γκολ σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών (0,43 γκολ ανά ματς), η τωρινή έχει ήδη δεχθεί 10 σε 13 ματς (0,77 ανά παιχνίδι). Μεγάλη η διαφορά όπως είναι και μεγάλη η διαφορά στις πάσες. Ο ΠΑΟΚ φέτος κάνει πολλές εναλλαγές μπάλας έξω από την περιοχή του και δημιουργεί φάσεις για γκολ με άκρως συνδυαστικό ποδόσφαιρο, εκείνη του 2019, έκανε επίθεση πιο σεταρισμένα. Η τωρινή μετρά 751 πάσες σε 13 ματς στο πρωτάθλημα (δηλαδή 57,7 ανά ματς) και εκείνη του νταμπλ, 1324 πάσες σε 30 ματς (δηλαδή 44,1 ανά ματς).

Πού έγκειται η ταυτότητα Λουτσέσκου; Στο γεγονός ότι ο κόουτς του ΠΑΟΚ έχει την διορατικότητα να προσαρμόζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του και να παίρνει το καλύτερο. Καταφέρνει να βρίσκει την καλύτερη χημεία εντός αγωνιστικού χώρου, αφού πρώτα δημιουργεί το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των παικτών και μπορεί και τους δημιουργεί πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση, όπως παρατήρησε εύστοχα και ο προπονητής της Ελσίνκι. 

Το δήλωσε και ο Κωνσταντέλιας άλλωστε «ακόμη και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, ήμουν σίγουρος ότι θα νικήσουμε». Μεγάλη υπόθεση να μπαίνουν στο γήπεδο με αυτή την ψυχολογία οι παίκτες και αυτό σίγουρα πιστώνεται στον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.