Ο Λουτσέσκου ως προπονητής και οπαδός!

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε μια σημαντική, αποκαλυπτική συνέντευξη στους δυο Γιώργηδες του Metrosport, Καστάνη και Ζαΐρη. Συνέντευξη που περιελάβανε κουβέντες, απόψεις αλλά και γεγονότα που επιβάλλεται να τα λάβουμε υπόψη. Η καλύτερη γνώση ασφαλώς μας οδηγεί σε σωστότερα και δικαιότερα συμπεράσματα. Επιπλέον είναι δυνατό να ορίσει το μέγεθος και την κατεύθυνση των απαιτήσεων που έχει ένας οπαδός, δημοσιογράφος ακόμη και παράγοντας του Δικεφάλου. 

Τα δύο όχι πιο σημαντικά αλλά εντυπωσιακά νέα δεδομένα που λάβαμε γνώση έχουν να κάνουν με το ότι ο προπονητής δεν ήθελε να φύγει ο Τζίμας και ότι έμαθε για την μεταγραφή Ντεσπότοφ σχεδόν την ίδια ώρα με τους φιλάθλους. Όσο αφορά τον Τζίμα το ζήτημα μοιάζει πολύπλοκο. Ο Λουτσέσκου ζήτησε μεταγραφή φορ, χαφ και μπακ. Διαθέτοντας Σαμάτα, Τόμας , Τζίμα και έναν ακόμη, ο Τζίμας δεν θα έβρισκε τον χρόνο για να βελτιωθεί και να πλησιάσει την ολοκλήρωσή του ως επιθετικός. Θεωρούμε αντιφατική την επιθυμία του προπονητή που σ΄ αυτή την περίπτωση λειτούργησε περισσότερο σαν άνθρωπος παρά σαν τεχνικός. 

Ο Ντεσπότοφ είναι ένδειξη έως απόδειξη ότι ο Λουτσέσκου κάνει γνωστές τις θέσεις που χρειάζεται και η διοίκηση προχωρά ή όχι στις αιτούμενες αποκτήσεις παικτών. Αυτό που μας προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση και στροβιλίζει εδώ και καιρό το μυαλό μας είναι ότι ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τις τρεις ομάδες του λεκανοπεδίου Αττικής θα έχει στο 90% τους ίδιους ποδοσφαιριστές με πέρυσι. Επίσης ο τρόπος παιχνιδιού του είναι γνωστός, συγκεκριμένος και δεν περιλαμβάνει συνήθως εκπλήξεις. 

Πέρυσι οι τρεις ανταγωνιστές εξαιτίας δικών τους λαθών αλλά και της πολύ καλής , σχεδόν ασταμάτητης απόδοσης, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την γνώση του πως παίζει ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να έρθει στη Θεσσαλονίκη χωρίς σχεδόν να καταλάβουν το πως έγινε αυτή η μεγάλη ανατροπή. Φέτος ο ΠΑΟΚ θα είναι αντιμέτωπος τόσο μ’ αυτή την εμπειρία των «κάτω» όσο και με τον εμπλουτισμό τους σε υλικό. Το δεύτερο στοιχείο παραμένει δύσκολο στο να παρατεθεί μια πρόβλεψη, έστω μικρής εμβέλειας, για ΑΕΚ ,ΠΑΟ και Ολυμπιακό. 

Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις το πόσο επιτυχημένη είναι μια μεταγραφή, όσο κι αν κόστισε, πριν ο παίκτης μπει στο γήπεδο και δώσει τα διαπιστευτήρια του. Συνοψίζοντας αυτά που συμπεράναμε είναι ότι ο προπονητής με τον πρόεδρο διατηρούν την επαφή τους σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι με μεγάλη συχνότητα. Επίσης ότι ο Λουτσέσκου κάνει γνωστά από νωρίς τα «θέλω» του για την ενίσχυση και αναμένει με τη σχετική αγωνία του, για το αν θα ολοκληρωθούν και τι αποτελεσματικότητα θα έχουν. 

Το ότι ο ΠΑΟΚ θα ποντάρει για δεύτερη φορά …και στον Σαμάτα είναι ένα ρίσκο που μάλλον δε μπορεί να αποφευχθεί. Η ελπίδα και η επιθυμία μας αναγκαστικά συμβαδίζει με τις προκρίσεις στην Ευρώπη. Προκρίνεται ο ΠΑΟΚ-αποκτά ποδοσφαιριστή. Μακάρι να έρθουν και ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος στα ευρωπαϊκά πλέι οφ να διεκδικήσει αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ! Την πρόκριση στους 36 πρωταθλητές Ευρώπης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.