Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του απέναντι στη διπλή «πρόκληση»

Δημήτρης Μπούζας24 Σεπτεμβρίου 2024

Έχοντας ακόμη στις σκέψεις τους την δεύτερη «απόπειρα εκτέλεσης» που επιχειρήθηκε στο «Πανθεσσαλικό» από το δίδυμο Τσαγκαράκη – Κουμπαράκη οι Πρωταθλητές και διαπιστώνοντας ότι κάποιοι τους θεωρούν «ανεπιθύμητους» συγκάτοικους στο ρετιρέ – πολύ περισσότερο και πρωτοπόρους στη βαθμολογία – προσπαθούν να επικεντρωθούν στις άμεσες σοβαρές υποχρεώσεις τους και να αφοσιωθούν στην προετοιμασία τους.

Το πρόγραμμα τους εντός και εκτός συνόρων σε στενά χρονικά περιθώρια, τους καλεί να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε δύο αγώνες πολύ κρίσιμους. Είναι αλήθεια πως ο Λουτσέσκου «σκανάρει» με ιδιαίτερη προσήλωση και ευθύνη ότι έχει αυτή τη στιγμή μπροστά του, στη διάρκεια ενός επταημέρου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «διαβολοβδομάδα», με ότι θετικό ή αρνητικό σημαίνει αυτός ο χαρακτηρισμός. Ο διαχωρισμός των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων από τους αντίστοιχους εγχώριους, είναι κάτι που το έχει συνηθίσει διαχρονικά και το έχει επιτυχώς αντιμετωπίσει. Το διαφορετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η σύμπτωση να κολλήσουν δύο παιχνίδια εξίσου σημαντικά, με την απόσταση που τα χωρίζει να είναι ελάχιστη.

Αύριο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ και σε τρεις ημέρες στην Τούμπα στο τοπικό ντέρμπι με τον συμπολίτη Άρη. Οι ανάσες είναι λίγες και πολύτιμες. Επανερχόμενοι λοιπόν στο «σκανάρισμα» του Ραζβάν, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό θα συμπεριλάβει όλες τις σημαντικές παραμέτρους (αγωνιστικές και ψυχολογικές) μιας προσεκτικής διαχείρισης και των δύο αγώνων. 

Είναι γνωστό ότι αμέσως μετά τη σύγκρουση στην Κωνσταντινούπολη με την πανίσχυρη (το επαναλαμβάνουμε) τουρκική ομάδα, τον περιμένει ξεκούραστος ο δεύτερος εντός συνόρων αντίπαλος του για το εθνικό πρωτάθλημα. Συμπερασματικά καταλήγουμε σε αυτό που αναφέρουμε στον τίτλο του σημειώματος μας: «Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του βρίσκονται απέναντι σε μια διπλή πρόκληση» ή αν θέλετε «σε ένα διπλό στοίχημα».

Όσο για τη δεύτερη απόπειρα «εκτέλεσης» στο εθνικό πρωτάθλημα και με τον απίστευτο τρόπο που επιχειρήθηκε, από ότι πληροφορηθήκαμε ο επίσημος ΠΑΟΚ που άρχισαν να τον ζώνουν φίδια, διαπιστώνοντας πως μόλις σε πέντε αγώνες, στους δύο προσπάθησαν ολοφάνερα να τον «κλαδέψουν» και να τον βγάλουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου, προέβη ανεπισήμως σε διαμαρτυρίες, αποφεύγοντας να προχωρήσει σε επίσημες και έντονες για ευνόητους λόγους (σ.σ να μην δυσκολέψει τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ η οποία αγωνίζεται να βρει άκρη βλέποντας τα όσα περίεργα εξακολουθούν να συμβαίνουν στο δύσοσμο χώρο της διαιτησίας με τους κλώνους της παράγκας να δρουν πάλι ανεξέλεγκτα και δυστυχώς και ατιμώρητα). Με τον Ατρόμητο ο Ζαμπαλάς και ο Σιδηρόπουλος και με τον Βόλο ο Τσαγκαράκης και ο Κουμπαράκης. Να δούμε ποιος έχει σειρά;

Κλείνοντας το σχόλιο, κρατήσαμε για επίλογο τα συγχαρητήρια μας (για δεύτερη φορά) στον προπονητή του Ολυμπιακού για την σοβαρότητα και το κύρος του. Αποτέλεσε την ιστορική εξαίρεση στον κανόνα των δουλοπρεπών ομολόγων του, που πέρασαν από το λιμάνι. Οι οποίοι έπαιρναν γραμμή από τους τότε επιτελείς (βλέπε Καραπαπάς) και επιχειρούσαν να φορτώσουν στους διαιτητές τους αγωνιστικούς τους εξευτελισμούς, όπως ήταν ο προχθεσινός στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν πιστεύω να ξεχάσατε την απίστευτη στιγμή που υποχρέωσαν τον κακόμοιρο τον Όσκαρ Γκαρθία να βάλει κολάρο, ώστε να βρουν την ευκαιρία και να αποδράσουν σαν «λαγοί» από την Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.