Ο Λουτσέσκου αποφασίζει για τους νεοαποκτηθέντες

Δημήτρης Μπούζας13 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά τον Άρη, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Ελσίνκι για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις (Europa Conference League). Επιστρέφοντας έχει νέο ταξίδι, καθώς θα παίξει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, πριν υποδεχθεί στην εμβόλιμη αγωνιστική τον Βόλο. Στη σειρά και κλείνοντας αυτός ο μικρός κύκλος πριν από τη νέα διακοπή, θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμη ντέρμπι και στη συνέχεια θα υποδεχθεί την Άιντραχτ, σε ένα από τα πλέον σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς.

Προφανώς και δεν θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε εύκολη την «διαχείριση» των όσων «υποχρεώσεων» προκύπτουν, με δεδομένη την καθυστερημένη μεταγραφική ενίσχυση. Η οποία σίγουρα θα δυσκολέψει τον κόουτς να προετοιμάσει τις νέες σημαντικές προσθήκες και να τις ρίξει αμέσως στη μάχη. Περί αυτού του προβλήματος, τον πρώτο και τελευταίο λόγο ασφαλώς τον έχει ο πολύπειρος Ρουμάνος προπονητής. Στις ικανότητες του οποίου ποντάρουν οι φίλοι του δικέφαλου. Να χειριστεί δηλαδή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων. Ήδη έχει σχηματίσει άποψη για το «πότε» και «πόσο» μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Τον Εκόνγκ τον είδε, όπως επίσης και τους Οζντόεφ και Μπάμπα. Μέχρις ενός σημείου και τον Σαμάτα.

Εικάζεται ότι προφανώς το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο δίδυμο του άξονα, το οποίο κατά γενική ομολογία και προσδοκία και με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών, αναμένεται να είναι εκείνο που θα αλλάξει την όλη «δομή» του βασικού σχήματος. Να ανεβάσει δηλαδή επίπεδο την ομάδα και να προσθέσει δυνατότητες και προσδοκίες που δεν υπήρχαν. Ο Μάρκος Αντόνιο και ο Ντεσπότοφ είναι παίκτες υψηλού επιπέδου.

Ο Βούλγαρος είναι ετοιμοπόλεμος και βρίσκεται σε μια διαδικασία απλής προσαρμογής, από τη στιγμή που αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα. Ενώ ο πρώτος μπήκε στις προπονήσεις κανονικά, μετά τον ξαφνικό τραυματισμό του. Ο Λουτσέσκου ως εκ τούτου αποφασίζει για το πότε μπορεί να τους χρησιμοποιήσει. Το ότι γύρισε τραυματίας ο Μπάμπα είναι ένα πρόβλημα βέβαια. Όμως συγχρόνως είναι και ένα μήνυμα ή μια προειδοποίηση, ότι με τις διπλές υποχρεώσεις της χρονιάς (εγχώριες και ευρωπαϊκές) το συγκεκριμένο ρόστερ θα ήταν σοφό να ενισχυθεί κατάτι περισσότερο. Σε ότι αφορά τώρα την αγωνιστική που έρχεται, μπορεί να πει κανείς ότι παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού «φιλοξενεί» δύο ντέρμπι. Γιατί εκτός από το δικό μας το τοπικό, υπάρχει και το αντίστοιχο του λεκανοπεδίου, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Στο περιθώριο του οποίου, διεξάγονται «ομηρικές μάχες» … επικοινωνίας, με το δίδυμο Μαρινάκη – Αλαφούζου σφιχταγκαλιασμένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αντιμετωπίζει στα… μαρμαρένια αλώνια της διαιτησίας τον Μελισσανίδη.

ΥΓ: Διαβάζοντας την συγκεκριμένη αδιανόητη τραγωδία, η καρδιά σου γίνεται κομμάτια: «Τραγωδία σημειώθηκε  σε γήπεδο του Κιλκίς, καθώς ο 33χρονος ποδοσφαιριστής Τιμόθεος Καρασαββίδης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του παιχνιδιού κυπέλλου Επτάλοφος-Εύρωπος. Ήταν το 30΄ όταν ο άτυχος αμυντικός των γηπεδούχων σωριάστηκε ξαφνικά στο έδαφος ολομόναχος, χωρίς να υπάρχει κάποιο μαρκάρισμα κι ενώ η μπάλα παιζόταν μακριά. Αμέσως προσπάθησαν να του παράσχουν πρώτες βοήθειες, του έκαναν επί 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ασθενοφόρο έφτασε περίπου 25 λεπτά αργότερα, όμως ήταν ήδη αργά, καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε πεθάνει ακαριαία.

Ο Τίμος Καρασαββίδης, παντρεμένος και πατέρας δύο ανηλίκων τέκνων, ήταν γιος του Νίκου Καρασαββίδη, του μακροβιότερου τερματοφύλακα στην ιστορία του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού Κιλκίς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο αδελφός του, Θανάσης Καρασαββίδης, είναι ο τωρινός πρόεδρος του συλλόγου, μέχρι πέρσι ήταν συμπαίκτης του. Τόσο ο πατέρας όσο και ο αδελφός του άτυχου ποδοσφαιριστή ήταν παρόντες στο γήπεδο. Σε κατάσταση σοκ όλο το χωριό του Επταλόφου, όπως και ο προπονητής Σάββας Παντελιάδης και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του».

Τι μπορεί να αφαιρέσει κανείς από αυτό το μαύρο σκηνικό που σου προκαλεί απέραντη θλίψη, συγχρόνως όμως κι ένα βασανιστικο ερωτηματικό: «Αλήθεια Θεέ μου γιατί;». Ο αξιαγάπητος Τιμόθεος δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που θα πληρώνει με τη ζωή του το τίμημα μιας επιπόλαιης αντιμετώπισης ενός χρόνιου, αλλά και τρομακτικού προβλήματος. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Μια οικογένεια που αγαπούσε άδολα και με πάθος το ποδόσφαιρο, αλλά και σε όλους τους Επταλοφίτες Κιλκισιώτες, γιατί πάνω από όλα ήταν και δικό τους παιδί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.