Ο Λορέν Μορόν το μοναδικό σημείο αναφοράς για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Οκτωβρίου 2023

Στον ομαδικό αθλητισμό, η ανάδειξη πολλών πρωταγωνιστών είναι σημάδι υγείας και επιβράβευσης μιας ομαδικής προσπάθειας γι’ αυτόν τον λόγο δεν είναι καθόλου καλό για τους «κίτρινους» το ότι ο Λορέν Μορόν αποτελεί το μοναδικό σημείο αναφοράς του Αρη έπειτα από τις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα καθώς είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές – από τους οποίους υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις – που έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Μάλιστα, τα πέντε γκολ που έχει πετύχει στις πρώτες επτά αγωνιστικές ενδεχομένως να υπερβαίνουν τις πραγματικές απαιτήσεις, πέραν του ότι υποδηλώνουν την ορθότητα της επιλογής του. Μαζί με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί μοιράζονται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Πρωταθλήματος αλλά πέραν της βασικής ευθύνης του – το γκολ – ταυτόχρονα έχει κυρίαρχο ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας καθώς κινείται και ως περιφερειακός επιθετικός. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου, είναι διαδοχικά τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου για τις επιδόσεις του καθώς και χθες καταγράφηκαν εκ νέου τα… κατορθώματά του.

Το ζητούμενο για τον Αρη είναι να βρει κι άλλους πρωταγωνιστές καθώς έπειτα από αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές ο Λορέν Μορόν είναι ο μοναδικός – από τα βαριά χαρτιά της ομάδας – που έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Βλάντιμιρ Νταρίντα, πολλώ δε μάλλον για τον Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον ο οποίος μάλιστα έχει χάσει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Η ένταξη του Σάπι Σουλεϊμάνοφ στη συγκεκριμένη λίστα θα ήταν άδικη γιατί ο Ρώσος winger ενσωματώθηκε καθυστερημένα, δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα και παραμένει στο στάδιο εύρεσης αγωνιστικού ρυθμού. Για παράδειγμα, η εικόνα του στο πρόσφατο παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες γι’ αυτό συζητήθηκε έντονα και η αντικατάστασή του. Εντούτοις, ακόμη δεν είναι έτοιμος να βγάλει περισσότερα από 60-65 αγωνιστικά λεπτά κι αυτός ήταν ο λόγος της αλλαγής του.

Αντιθέτως, ο Ακης Μάντζιος περιμένει περισσότερα από παίκτες όπως οι Φεράρι, Μοντόγια, Ματαρίτα ακόμη και από τον ΜπίργκερΒερστράτε από τον οποίον υπάρχει η απαίτηση ανάληψης πρωτοβουλιών στην ανάπτυξη της ομάδας αλλά και καλύτερης αντίδρασης στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Ο Βέλγος έχει το ελαφρυντικό του τελευταίου παίκτη που ενσωματώθηκε στην ομάδα. Συν τοις άλλοις, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περίπτωση του Σέικ Ντουκουρέ αλλά και του τραυματισμού του Ζαν Ζουλ, αναγκάστηκε να κολυμπήσει κατευθείαν στα βαθιά μη γνωρίζοντας καλά-καλά τους νέους συμπαίκτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.