Ο λόγος του Ιβάν είναι συμβόλαιο

Δημήτρης Μπούζας28 Μαΐου 2024

Σας δίνω το λόγο του Πόντιου, θα σας χαρίσω την χαρά, θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα, πιστέψτε το αυτό». Το είπε και το έκανε. Διοικώντας από το Ροστόφ τα τελευταία χρόνια και όντας περήφανος για την κατάκτηση του κορυφαίου πρωταθλήματος όλων των εποχών, ο ηγέτης του ΠΑΟΚ ανανεώνει την υπόσχεση του, δηλώνοντας πως θα ενισχύσει την ομάδα του για να διακριθεί και σε ότι ακολουθεί και έχει σχέση με την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «διοικώντας από το Ροστόφ» σαφέστατα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πόσο επιδραστικός είναι ο ρόλος ενός ηγέτη όταν βρίσκεται κοντά στην ομάδα του. Κάτι που φαίνεται ολοκάθαρα βλέποντας τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του στο «BIG-4» (Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης) να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση απέναντι του, όντας σε καθημερινή βάση δίπλα στις ομάδες τους.

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ ξεπερνώντας την αντικειμενική αυτή δυσκολία η οποία έγινε ακόμη πιο πιεστική και περίπλοκη με την πανδημία, επιπρόσθετα και με την πιο επικίνδυνη περίπτωση, τον πόλεμο της Ουκρανία, τον οποίο πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει ο παθιασμένος και φιλότιμος Πόντιος, πέτυχε έναν άθλο. Αυτός ο άθλος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος που χαρακτηρίστηκε από εχθρούς και φίλους ως η κορυφαία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ πέρα από τους περισσότερους βαθμούς, είχε και την καλύτερη επίθεση με 87 γκολ σε 36 ματς (2,4 ανά αγώνα) και την κορυφαία άμυνα με 34 γκολ παθητικό (0,94 ανά αγώνα).

Η χρηματιστηριακή αξία πριν από την έναρξη τη σεζόν στους «BIG-4» ήταν: Ο Ολυμπιακός 84,8 εκατομμύρια ευρώ, η ΑΕΚ 59,85 εκατομμύρια ευρώ, ο Παναθηναϊκός 51,85 εκατομμύρια ευρώ και ο ΠΑΟΚ 47,8 εκατομμύρια ευρώ. Η εποχή Σαββίδη έφερε στον ΠΑΟΚ το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του και μάλιστα αήττητο. Συνολικά 6 τίτλους με 6 τρόπαια μέσα σε λίγα χρόνια. Διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα και εντυπωσιακή εκπλήρωση της αρχικής του υπόσχεσης, ότι θα φέρει την χαρά στην Τούμπα. Την οποία ανανεώνει δηλώνοντας πως αναλαμβάνει την σοβαρή και ανάλογη των προκλήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ υποχρεώσεων ενίσχυσης του ρόστερ, με μεταγραφές του επιπέδου της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Έγκαιρες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ξεκίνησε μα συντονισμένη προσπάθεια εντοπισμού και προσέγγισης στόχων από το πάνω ράφι, με τον Λουτσέσκου να έχει τον πρώτο λόγο της όποιας απόφασης θα πρέπει να ληφθεί. Τα ονόματα που κυκλοφορούν αφορούν «θέσεις» οι οποίες αποδεδειγμένα επιβάλλεται να ενισχυθούν. Το κατά πόσο εφικτή είναι η κάθε περίπτωση θα αξιολογηθεί με διαδικασίες ασφαλώς όχι χρονοβόρες, από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ξεκινούν σχετικά σύντομα.

Στο περιθώριο της ασπρόμαυρης επικαιρότητας, αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ΠΑΟΚτσήδικο γλέντι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συνεχίζεται εντός και εκτός συνόρων. Ξεχωριστή περίπτωση αυτή στο Tρόιστοφ της Γερμανίας, όπου οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ έστησαν τρικούβερτο γλέντι με τους ΠΑΟΚτσήδες μετανάστες.

ΥΓ: Ο «πολύπαθος» και «διάτρητος» τελικός έληξε, με τον Άρη να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε έναν «ελάχιστο» Παναθηναϊκό. Η ανάλυση του από τους συναδέλφους του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ, με τις ευθύνες αλλά και τα παράπονα που υπάρχουν «αποτυπώθηκαν ανάγλυφα και δίκαια. Δική μας συμβουλή να ξεχαστεί άμεσα ότι έχει πλέον σχέση με αυτή την άθλια οργάνωση και εξέλιξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.