Ο Λιονέλ Μέσι νιώθει ακόμη σαν παιδί: «Απόλαυση να τον βλέπεις»

Δημήτρης Μπασμπαρέλας17 Οκτωβρίου 2024

Η ποδοσφαιρική απλότητα του αρχηγού της «Αλμπισελέστε» και οι αριθμοί που εντυπωσιάζουν… Ο 37χρονος, πλέον, Λιονέλ Μέσι γύρισε πίσω τα χρόνια με μια εκπληκτική εμφάνιση για την Αργεντινή, σημειώνοντας τρία γκολ στο εντυπωσιακό 6-0 κόντρα στη Βολιβία σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

«Είναι υπέροχο να το απολαμβάνεις. Είναι απόλαυση να τον βλέπεις και να τον έχεις στον αγωνιστικό χώρο. Δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Έτσι, του ζήτησα να παίζει για όσο μπορεί», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του, Λιονέλ Σκαλόνι.

Κι αν νομίζετε ότι ήταν εύκολο το ματς, θα πρέπει να ξέρετε ότι η Βολιβία προερχόταν από σερί τριών νικηφόρων αγώνων. Έτσι, με αυτό το αποτέλεσμα, η «Αλμπισελέστε» προπορεύεται στη βαθμολογία όσον αφορά τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας 22 βαθμούς μετά από 10 αγωνιστικές, ενώ την ακολουθεί η Κολομβία (19), αλλά και οι Ουρουγουάη (16), Βραζιλία. Μετά βρίσκονται οι Ισημερινός και Παραγουάη (13).

Το 10ο χατ-τρικ

Όσο για τις επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι; Έχετε χρόνο; Ξεκινάμε…

Ήταν το 10ο διεθνές χατ-τρικ για τον 37χρονο Αργεντινό, απολογισμός, που τον φέρνει πια στα... ίσα με το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. «Είναι πολύ ωραίο να έρχομαι εδώ, να νιώθω τη στοργή του κόσμου, με συγκινεί το πώς φωνάζουν το όνομά μου», είπε ο Λιονέλ Μέσι μετά από την αξέχαστη εμφάνιση στο «Estadio Monumental» του Μπουένος Άιρες.

«Αυτό με οδηγεί. Απολαμβάνω να είμαι χαρούμενος, εκεί που είμαι. Παρά την ηλικία μου, όταν είμαι εδώ, νιώθω σαν παιδί, γιατί είμαι άνετα με αυτή την ομάδα. Όσο νιώθω καλά και μπορώ να συνεχίσω να αποδίδω, όπως θέλω, θα συνεχίσω να το απολαμβάνω», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος μετά το επιβλητικό 6-0.

Μετά από 13 χρόνια!

Εκτός από το ότι σημείωσε τρία γκολ, ο επιτελικός μέσος της Ίντερ Μαϊάμι μοίρασε επίσης και δύο ασίστ. Είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, που δίνει δύο ασίστ σε αγώνα για τα προκριματικά της Νότιας Αμερικής από τον Νοέμβριο του 2016, όταν το έκανε εναντίον της Κολομβίας, στον τελευταίο αγώνα για το τουρνουά, όπου είχε δώσει μια ασίστ για γκολ.

Υπάρχει όμως και συνέχεια… Έγινε ταυτόχρονα ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά από τον φίλο του, τον Λουίς Σουάρες, με συμμετοχή σε 4 ή και περισσότερα γκολ, σε έναν αγώνα για τα προκριματικά Μουντιάλ της Λατινικής Αμερικής. Ο Ουρουγουανός στράικερ το είχε πετύχει το 2011 κόντρα στη Χιλή, όταν είχε σκοράρει τέσσερις φορές. Ο Μέσι το έκανε πιο εμφατικά μετά από 13 χρόνια.


Δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών

Στο πρώτο του ματς, στην πατρίδα του, μετά από 11 ολόκληρους μήνες, ο 37χρονος σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι είχε συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ, με το χατ-τρικ να τον ανεβάζει μάλιστα στη 2η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών όσον αφορά τις εθνικές ομάδες.

Κι αυτό, γιατί άφησε πίσω του τον Ιρανό θρύλο, Αλί Νταεΐ, που σταμάτησε στα 109 γκολ, με τον «Pulga» να μετρά πλέον 112 σε 189 εμφανίσεις του με την τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια (μετράει και 57 ασίστ) και να έχει μπροστά του μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει 132 γκολ σε 216 συμμετοχές του με την εθνική Πορτογαλίας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι το πρώτο διεθνές γκολ στην καριέρα του το είχε σημειώσει πριν από 18 χρόνια. Ήταν στις 3 Ιανουαρίου 2006, σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Κροατία, όπου τότε η Αργεντινή είχε ηττηθεί με σκορ 3-2.

Η αγαπημένη Βολιβία

Συν τοις άλλοις; Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές στην καριέρα του με την «Αλμπισελέστε» κόντρα στη Βολιβία. Είναι προφανώς η... αγαπημένη του αντίπαλος. Έχει πετύχει εννιά γκολ σε 11 παιχνίδια εναντίον της «La Verde».

  • Πάμε και παρακάτω; Για πρώτη φορά, οι Λιονέλ Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες και Χουλιάν Άλβαρες ξεκίνησαν από κοινού στην ενδεκάδα. Αν και είχαν ήδη συναντηθεί στο γήπεδο σε τρεις προηγούμενες περιπτώσεις (εναντίον της Βολιβίας στο Κόπα Αμέρικα, εναντίον της Σαουδικής Αραβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και εναντίον της Ουρουγουάης σε αυτά τα προκριματικά), ποτέ δεν βγήκαν από την αρχή, ούτε πέτυχαν γκολ, ενώ και οι τρεις ήταν στο γήπεδο, όπως συνέβη με τη Βολιβία...
  • Το 6-0 ήταν παράλληλα η μεγαλύτερη νίκη της Αργεντινής στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής, ξεπερνώντας τις δύο προηγούμενες επιτυχίες με πέντε γκολ:
  • 5-0 εναντίον του Ισημερινού το 1960 και 5-0 εναντίον της Βενεζουέλας το 2001.
  • Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος παίκτης στα τελευταία τέσσερα προκριματικά τουρνουά της Νότιας Αμερικής που σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ και δίνει δύο ασίστ στο ίδιο παιχνίδι. Επιπλέον, είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που καταφέρνει να σκοράρει τρία γκολ και να δώσει δύο ασίστ στον ίδιο αγώνα… Μέγας είσαι Λίο...
  • Τέλος, είναι ο πρώτος σκόρερ του μικρού... Πρωταθλήματος με έξι γκολ. Τι να κάνει άλλο...;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.