Ο Λεβαντόφσκι και τα… παιδιά του

Γιώργος Μάντζιος27 Οκτωβρίου 2024

Πιο ώριμος από ποτέ, παρότι μπήκε στο 37ο έτος της ηλικίας του πριν από δύο περίπου μήνες, ο Λεβαντόφσκι χαίρεται ακόμη το ποδόσφαιρο σαν μικρό παιδί και έχει δίπλα του συμπαίκτες που θα μπορούσαν να ήταν… παιδιά του.

  • Όταν ο στόπερ Πο Κουμπαρσί ήταν 3 ετών, ο Λεβαντόφσκι έπαιρνε ήδη την μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ, έχοντας πίσω του 5 χρόνια γεμάτα από γκολ στο πολωνικό πρωτάθλημα.
  • Όταν ο μέσος Μαρκ Κασαντό γραφόταν στην περίφημη «Μασία» στα 13 του χρόνια, ο Λεβαντόφσκι μετρούσε ήδη 4 πρωταθλήματα στην Bundesliga με την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν και 42 γκολ με την εθνική Πολωνίας.
  • Όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης Λαμίν Γιαμάλ περνούσε την πόρτα της «Μασία» σε ηλικία μόλις 6 ετών, ο Λεβαντόφσκι είχε ήδη έναν τελικό Champions League στην πλάτη του.
  • Όταν ο Πέδρι και ο Αλεχάντρο Μπαλντέ τελείωναν το δημοτικό σχολείο, ο Λεβαντόφσκι μετρούσε ήδη 32 γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
  • Όταν ο Πολωνός έπαιρνε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αναρωτηθούν, τι ζητάει μια ομάδα από έναν 35χρονο παίκτη. Τι κίνητρο θα μπορούσε να βρει ο Λεβαντόφσκι μετά από τόσα χρόνια πορείας στην Γερμανία.

Οι απαντήσεις δόθηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο «Λέβα» μέτρησε στα 4 χρόνια του στην Ντόρτμουντ, σαφέστατα πιο νέος τότε 103 γκολ και τώρα… γερασμένος όπως λένε πολλοί, μέσα σε 2 χρόνια και… κάτι, μετράει 74 γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Σε 108 παιχνίδια 74 γκολ και 19 ασίστ, συμμετοχή σε 93 γκολ!

Την πρώτη του σεζόν 33 γκολ και 8 ασίστ, πέρυσι 26 γκολ και 9 ασίστ και φέτος, πριν ακόμη βρει ο Οκτώβρης, ήδη 17 γκολ και 2 ασίστ! Κι έχει ακόμη μπροστά του περίπου 40 παιχνίδια, εντός και εκτός συνόρων. Που θα σταματήσει; Όσο απολαμβάνει αυτό που κάνει, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.

Απλά φτάνει μια ματιά στο τι έκανε στο χθεσινό classico, με δύο γκολ, δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, 1 δοκάρι, 6 κερδισμένες μονομαχίες, 4 κερδισμένα φάουλ και κοντά στα 12 χιλιόμετρα (11,9 για την ακρίβεια). Ο Λεβαντόφσκι ήταν παντού, σε άμυνα και επίθεση. Είπαμε, δίπλα στα… δικά του παιδιά, σαν να είναι όλα του αδέρφια…


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.