Ο λαβωμένος ΠΑΟΚ «λύγισε» από τον Παναθηναϊκό

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2023

Ο λαβωμένος ΠΑΟΚ «λύγισε» στο τάι μπρέικ με 2-3 σετ (22-25, 25-23, 16-25, 29-27, 10-15) από τον Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena για τη 2η αγωνιστική της Volley League.

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με τον Μενέλαο Κοκκινάκη ως ακραίο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ρουσό που θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Ωστόσο, πάλεψε κόντρα στο «τριφύλλι» που είχε έναν εξαιρετικό Ερνάντες και κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Πυλαία.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και με τα σερβίς του Κασαμπαλή κατάφερε να πάρει διαφορές μέχρι και τέσσερις πόντους. Όμως ο ΠΑΟΚ με τα σερβίς του Μπλανκενάου μείωσε στον πόντο (11-12). Ο Ερνάντες ανέλαβε δράση και οι «πράσινοι» πήραν το πρώτο σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-3 με άσο του Κόβαρ, αλλά η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με 16-14. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (16-16) με μπλοκ του Ερνάντες στον Κοκκινάκη αλλά ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε προβάδισμα δύο πόντων (19-17). Οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν παράταση στο δεύτερο σετ, όμως το μπλοκ του Ντεν Ντρις στον Πρωτοψάλτη έγραψε το 25-23 και το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό που δεν δυσκολεύτηκε να το κατακτήσει με 16-25.

Το ντέρμπι επέστρεψε στο τέταρτο σετ όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τρεις πόντους (6-9), αλλά ο ΠΑΟΚ με επί μέρους 6-1 ανέτρεψε το σκορ και πέρασε μπροστά με 12-10.

Με όπλο το σερβίς και σε συνδυασμό με τα λάθη των παικτών του «τριφυλλιού» ο ΠΑΟΚ πήγε στο +4 (20-16) και έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο για το σετ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός με τα σερβίς του Ερνάντες αρχικά κατάφερε να μειώσει στον πόντο με 20-19, ενώ αργότερα πέρασε μπροστά με πόντο του Πρωτοψάλτη και δύο διαδοχικούς πόντους του Κουβανού.

Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κανένα από τα δύο ματς μπολ που είχαν, ενώ ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται το τρίτο του σετ πόιντ και πήρε το σετ με 29-27 και το ματς πήγε στο ται μπρέικ.

Εκεί ο ΠΑΟΚ πορηγήθηκε με 4-3 αλλά η συνέχεια ανήκε στον Παναθηναϊκό που έφτασε στο ματς μπολ στο 7-14. Ο Δικέφαλος «ψαλίδισε» τη διαφορά στο 10-14 αλλά ο Λινάρδος έστειλε την μπάλα στο φιλέ στο τέταρτο σερβίς του και η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό με το 10-15.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, πήραμε έναν πόντο, αντιμετωπίζοντας δύσκολες συνθήκες με την απώλεια του Ρούσο, ενώ πέρσι χάσαμε. Παίξαμε με δύο λίμπερο, με τον Κοκκινάκη να είναι φοβερός. Είχε να παίξει ακραίος ύστερα από 4-5 χρόνια, και έπαιξε σήμερα σ' ένα ντέρμπι, βοηθώντας μας πολύ. Κάναμε αλλαγές στο κέντρο, και αυτό είναι κάτι το οποίο θα κάνουμε στους υπόλοιπους αγώνες. 

Έχουμε την ίδια στρατηγική, ιδιαίτερα στη θέση του κεντρικού, όπου και οι τέσσερις παίκτες έχουν παρόμοια ποιότητα. Είναι σημαντικό να βρούμε κάποιον παίκτη, ο οποίος θα έρθει να μας βοηθήσει, ώστε να έχουμε περισσότερη βοήθεια. Δεν είναι 1-2 παιχνίδια, αλλά σχεδόν ολόκληρη η σεζόν. Δεν είναι εύκολο να βρούμε έναν παίκτη, τέτοια περίοδο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι πάλεψαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.