Ο Κρητικός που κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες σε κάμψεις πάνω σε μπάλες: «Είναι πολύ πιο δύσκολες, έχω κάνει ακόμη 3 ρεκόρ»

Metrosport Team25 Ιανουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κοτσιμπός, αθλητής απ’ το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος πέτυχε το νέο ρεκόρ Γκίνες σε... κάμψεις, ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία με καθημερινές εξαντλητικές προπονήσεις. Για το ρεκόρ Γκίνες χρησιμοποιήθηκαν ιατρικές μπάλες των 5 κιλών. Πρόκειται για μια άσκηση δύναμης που γυμνάζει κυρίως τους θωρακικούς, τους τρικέφαλους και τους ώμους.

Πιο συγκεκριμένα, για το συγκεκριμένο ρεκόρ ο  αθλητής τοποθέτησε τα χέρια του τεντωμένα σε 2 ιατρικές μπάλες, σε απόσταση περίπου στο πλάτος των ώμων και τα πόδια του ενωμένα σε μία τρίτη. Στη συνέχεια, χαμήλωσε το σώμα του μέχρι να επιτευχθεί ορθή γωνία στον αγκώνα και να επιστρέψει στην αρχική θέση, κάνοντας 100 τέτοιες κάμψεις μέσα σε 1 λεπτό!


Μιλώντας στον αέρα του Metropolis 95,5, δήλωσε πως:
«Οι κάμψεις αυτές είναι πολύ πιο δύσκολες από τις κανονικές, γιατί πρέπει να έχεις πολύ σφιχτό κορμό και πλαϊνούς κοιλιακούς. Είναι μια πολύ πιο σύνθετη άσκηση από το κανονικό push-up!

Τα πόδια είναι πάνω σε μια τρίτη μπάλα, που πρέπει να έχεις ισορροπία. Εγώ γυμνάζομαι χρόνια και έκανα push-up με όλους τους τρόπους. Όταν ήθελα να ξεφύγω από τα απλά, άρχισα να κάνω. Αλλά δεν είχα σκοπό να καταρρίψω ένα τέτοιο ρεκόρ. Το βρήκα τυχαία ότι υπάρχει!

Το παγκόσμιο ρεκόρ αρχικά ήταν 68 κάμψεις. Όταν το έφτασα, ήρθε ένας Άγγλος και έκανε 95. Κάποια στιγμή έκανα 80. Όταν έφτασα το 95, δεν πήγα να κάνω το ρεκόρ, γιατί αν έκανα 96 θα έκανε 97 ο Άγγλος. Οπότε ήθελα να κάνω 100 για να τον αποθαρρύνω από το να ξαναπροσπαθήσει. Μια φορά είχα κάνει 120,130  κανονικές κάμψεις σε προπόνηση, αλλά μετά σταμάτησα γιατί δεν είχε νόημα.

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το ρεκόρ και θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο. Έχω κάνει και άλλα 3 παγκόσμια ρεκόρ, ένα για τις περισσότερες κάμψεις με απελευθέρωση χεριών σε ένα λεπτό (hand release push ups) το 2020, και για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις (Tandem push ups) το 2022 και το 2023, μαζί με τον συναθλητή του Απόστολο Δέρβα.»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.