Ο κόσμος του Αρη ζητάει απλά πράγματα, για τα οποία αδιαφορεί η διοίκηση

Βασίλης Μάστορας25 Ιουνίου 2024

Σχεδόν έναν μήνα από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και νεώτερον ουδέν από το μέτωπο στον Αρη. Ούτε κάποια από τις συνήθεις διαρροές οι οποίες, ανεξαρτήτως που γρήγορα «εξατμίζονται», δίνουν τροφή για συζητήσεις στον κόσμο. Τίποτε. Η απόλυτη ηρεμία. Κατ΄ ανάγκη δεν είναι κακό, πάντα κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται η διοίκηση να έχει δραστηριοποιηθεί και να απομένουν οι ανακοινώσεις. 

Τα ερωτήματα όμως είναι εύλογα: Με ποιου εισηγήσεις γίνεται ο σχεδιασμός; Με αυτές που έκανε ο Ακης Μάντζιος ή κάποιος γνωστός- άγνωστος «Χ» παρέα με τον Θόδωρο Καρυπίδη, έχουν δημιουργήσει ένα μεταγραφικό πλάνο το οποίο προσπαθούν να το υλοποιήσουν; Κι αν υπάρχουν εισηγήσεις από τον Μάντζιο, το πιθανότερο είναι να αφορούν θέσεις και όχι πρόσωπα, αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ποιότητα χαρακτήρα κι όλα τα άλλα που έχουν τη δική τους αξία σε κάθε απόκτηση ποδοσφαιριστή. Ετούτο είναι δουλειά του Τεχνικού Διευθυντή, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο ρόλος αυτός προκαλεί… αλλεργία στη διοίκηση, κι έτσι προτιμάει να πορεύεται μόνη της. 

Ετούτο βεβαίως έχει και το κόστο του. Οσο για το παράδειγμα του Παλίκουτσα, όποιος το επικαλείται είναι ατυχές. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι ήταν μία άστοχη επιλογή, κι άλλες ομάδες μπορεί να είχαν την ίδια ατυχία, αλλά δεν κατήργησαν τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στο οργανόγραμμα. Ο Αρης όμως απ’ ότι φαίνεται δεν πιστεύει ότι είναι αναγκαίο ένα άτομο το οποίο θα παίρνει επάνω τουόλη την ευθύνη του σχεδιασμού. Και η ιστορία του σχεδιασμού του Αρη εξελίσσεται σε φάρσα.

Συνολικά 22 ποδοσφαιριστές απέκτησε ο Αρης την αγωνιστική περίοδο 2023-’24 και είναι ζήτημα, αν δικαιωματικά άξιζαν φανέλα βασικού 4-5 ποδοσφαιριστές. Οι υπόλοιποι αριθμητικά συμπλήρωναν το ρόστερ και δεν ήταν ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Αρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός έπιασε πάτο. Πέρα από τις όποιες αγωνιστικές αναλαμπές είχε ο Αρης, με καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι των πλέι οφ, στο τέλος της ημέρας δεν θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση. Ενας χαμένος Τελικός, από μία ομάδα η οποία ήταν παρούσα-απούσα στο γήπεδο και 17 βαθμούς πίσω από τον 4ο του βαθμολογικού πίνακα. Δηλαδή ο Αρης πέτυχε να διατηρήσει τη βαθμολογική θέση που δικαιούται σύμφωνα με το μπάτζετ του, όπως και η Λαμία η οποία τερμάτισε 20 βαθμούς πίσω από τον Αρη, στην 6η θέση.

Αυτός τελικά είναι ο μοναδικός στόχος του Αρη; Ακόμη όμως κι αν η απάντηση είναι καταφατική, θα πρέπει να το πάρει αλλιώς, γιατί αλλάζει ο χάρτης της Stoiximan Super League. Μπαίνουν νέοι ισχυροί παίκτες στο παιχνίδι, τα «κόζια» αλλάζουν στην ΕΠΟ και το παρελθόν στο ποδόσφαιρο δεν δείχνει, πάντα, το μέλλον. Και στο φινάλε θα πρέπει η διοίκηση ή έστω ο σύμβουλος της κ. Καρυπίδης, να ξεκαθαρίσουν στον κόσμο το πλάνο τους. Όχι με αερολογίες και βαρύγδουπες υποσχέσεις. Με απλά λόγια και τεκμηριωμένα. Ο κόσμος του Αρη δεν απαιτεί μεγαλύτερο μπάτζετ, απαιτεί όμως να υπάρχει ένα σύγχρονο οργανόγραμμα και η ΠΑΕ να μη λειτουργεί ανθρωποκεντρικά. Απλά πράγματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.