Ο κόσμος του Αρη περιμένει τα αντανακλαστικά του κ. Καρυπίδη

Βασίλης Μάστορας22 Αυγούστου 2023

Η ήττα του Αρη στο Ηράκλειο έκανε περισσότερο έντονη την εσωστρέφεια στην ομάδα. Εχουν πλέον λιγοστέψει τα «ωσαννά» προς το πρόσωπο του κ. Καρυπίδη και έχουν μεγαλώσει οι αφορισμοί και τα «σταύρωσον αυτόν». Από τη μία ο αποκλεισμός από το Conference League και από την άλλη η ήττα από τον ΟΦΗ, έχουν γιγαντώσει τη δυσφορία του κόσμου. Αυτή η οποία υπόβοσκε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η παραμονή του Τερζή ως πρώτου προπονητή και συνδυάστηκε με τον προβληματισμό από την ποιότητα των μεταγραφών που έγιναν.

Υπήρχαν και περιφερειακοί λόγοι που έφερναν «μαύρες σκέψεις» στο μυαλό των φίλων του Αρη. Ηταν πρωτόγνωρη για ομάδα Super League1 προετοιμασία, τα φιλικά της… ταλαιπωρίας και η αντικατάσταση 15 ποδοσφαιριστών.

Η εξέλιξη δεν δικαίωσε την πολιτική του καλοκαιριού, σ’ όλα τα επίπεδα. Ο Αρης αποκλείστηκε από τη Ντιναμό που είχε βαρύ όνομα, αλλά μέτρια ομάδα και έχασε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο; Βγήκαν στην επιφάνεια οι αδυναμίες του κακού προγραμματισμού. Η έλλειψη τρίτου κεντρικού αμυντικού η οποία στοίχισε ακριβά στον Αρη και στους δύο τελευταίους αγώνες, η απουσία ενός ακόμη ανασταλτικού μέσου και ενός φορ περιοχής. Αυτές είναι οι βασικές και χτυπητές προσθήκες τις οποίες θα έπρεπε να έχουν φροντίσει οι «κίτρινοι» να καλύψουν όταν σχεδίαζαν την ομάδα. Και αφού δεν το έκαναν, οι αντίπαλοι εντόπισαν την αδυναμία του Αρη στον άξονα και «χτύπησαν» αποτελεσματικά από αυτό το σημείο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αυτονόητο; Οι «κίτρινοι» άφησαν τα κενά λόγω έλλειψης μπάτζετ ή γιατί η διοίκηση πιστεύει ό,τι κι αν κάνει δεν θα μπορέσει να βγει η ομάδα στην Ευρώπη; Είναι καλύτερο να ισχύει το πρώτο, για το οποίο όμως υπάρχει αντεπιχείρημα το οποίο έχει ως άξονα τα κέρδη από την πρόκριση του Αρη σ’ έναν ακόμη γύρο στο Conference League. 

Εσοδα τα οποία θα κάλυπταν με το παραπάνω δύο ακόμη μεταγραφές. Αν ισχύει το δεύτερο είναι μια εκ προοιμίου τεράστια ήττα για τον Αρη, γιατί δεν μπορεί να ξεκινάει μία αγωνιστική περίοδο πετώντας «λευκή πετσέτα». Μπορεί θεωρητικά να έχει τις λιγότερες ελπίδες να κερδίσει μία θέση στην τετράδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διεκδικήσει τις πιθανότητες του. Το αν το πιστεύει ή όχι η διοίκηση θα φανεί από την ποιότητα των επόμενων μεταγραφικών κινήσεων που θα κάνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.