Ο κορυφαίος Τάισον και το θετικό ντεμπούτο του Βερστράτε

Κωστής Παναγιώτου18 Σεπτεμβρίου 2023

Το χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη δεν είχε νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν, καθώς το άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα υπερίσχυσαν από τη θέληση για νίκη.

Παρότι η αναμέτρηση ήταν ανιαρή όσον αφορά το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, υπήρξαν ορισμένοι πρωταγωνιστές από τα δύο στρατόπεδα. Από τη μια ο κορυφαίος του γηπέδου, Τάισον, έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο και από την άλλη ο Βερστράτε στο ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη άφησε θετικές εντυπώσεις.

Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του "δικεφάλου" έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν, δείχνοντας πως έχει προσαρμοστεί στα "θέλω" του Ραζβάν Λουτσέσκου, αποτελώντας την κύρια πηγή δημιουργίας του ΠΑΟΚ. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει πιστωθεί κάποια ασίστ.

Στο ντέρμπι με τον Άρη ο Τάισον ήταν ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου και στα 89 λεπτά που βρέθηκε στο χορτάρι της Τούμπας, καθώς ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα του Άκη Μάντζιου.

Οι αριθμοί του Τάισον στο ντέρμπι με τον Άρη:

Ενέργειες με τη μπάλα

61

Χαμένες κατοχές

11

Πάσες

39/46 (85%)

Πάσες-κλειδιά

5

Τελικές

0

Ντρίμπλες

1/1 (100%)

Κερδισμένες μονομαχίες

4/7 (57%)

Κλεψίματα

2

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος είχε συνολικά 61 ενέργειες με τη μπάλα, αγωνιζόμενος στα αριστερά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, ενώ έχασε την κατοχή της μπάλας 11 φορές. Από την αριστερή πλευρά οι "ασπρόμαυροι" προσπάθησαν να απειλήσουν περισσότερο, με τον Μπάμπα να ανεβαίνει συχνά, με αποτέλεσμα ο Τάισον να έρχεται πιο κεντρικά, προσπαθώντας να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, έχοντας πέντε πάσες-κλειδιά, τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη του ντέρμπι.

Ο Τάισον όμως βοήθησε σημαντικά και στα ανασταλτικά, δίνοντας βοήθειες στον Μπάμπα , οποίος συχνά βρισκόταν μπροστά. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο κλεψίματα, ενώ είχε τέσσερις κερδισμένες μονομαχίες στις επτά.

Ένα σημαντικό στοιχείο για το πόσο επιδραστικός είναι ο Βραζιλιάνος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός ότι είναι πρώτος σε πάσες-κλειδιά στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο με 3.0 ανά αγώνα και δεύτερος στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Κώστα Φορτούνη, οποίος έχει 3.5 ανά αγώνα.

Ο Βέλγος μπήκε στα βαθιά αλλά κολύμπησε

Ο Μπίργκερ Βερστράτε στις 11 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε από τον Άρη και στις 17 πήρε φανέλα βασικού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά, με τον 29χρονο μέσο να ανταποκρίνεται στο ρόλο που του έδωσε ο Μάντζιος.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής του Νταρίντα έφερε τον Βερστράτε στην πόρτα της ενδεκάδας, με τον Βέλγο να πραγματοποιεί θετικό ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δείχνοντας πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μάχεται μέσα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι αριθμοί του Βερστάτε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

Ενέργειες με τη μπάλα

29

Χαμένες κατοχές

2

Πάσες

19/20 (95%)

Μακρινές πάσες

2/3 (67%)

Τελικές

1

Απομακρύνσεις

3

Κερδισμένες μονομαχίες

2/7(28,5%)

Κλεψίματα

1

Ο Βερστράτε στα 89 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 29 ενέργειες με τη μπάλα, ενώ έχασε την κατοχή της μπάλας δύο φορές. Παράλληλα είχε 19 εύστοχες μεταβιβάσεις από τις 20 που επιχείρησε, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 95%, ενώ είχε μία άστοχη μεταβίβαση, η οποία ήταν μακρινή μπαλιά προς την επίθεση.

Επίσης, ο Βέλγος έδωσε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή του Άρη και βγήκε κερδισμένος στις δύο από τις επτά, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας ένα κλέψιμο και τρεις απομακρύνσεις της μπάλας.

Η εμφάνιση του Μπίργκερ Βερστράτε ήταν σίγουρα από τα χθεσινά κέρδη του Άρη, υπολογίζοντας κιόλας τις απαιτήσεις του αγώνα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, με τον Βέλγο να δείχνει πως διαθέτει τα στοιχεία που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή των "κιτρινόμαυρων".

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.