Οι περισσότερες ώρες παραμονής στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, έχει οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους να αλλάξουν προς το χειρότερο τις διατροφικές τους συνήθειες.
«Ο εγκλεισμός στο σπίτι ενίσχυσε τη ροπή προς την κακή επιλογή φαγητού. Ο κόσμος, λόγω της πιεστικής κατάστασης που βιώνει, εξαιτίας της πανδημίας, το “έριξε” στο φαγητό, καταναλώνοντας όχι μόνο επιπλέον ποσότητες, αλλά καταφεύγοντας και σε λιχουδιές που μόνο ωφέλιμες δεν είναι για τον οργανισμό», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Τσιούδας, ταμίας στην Ένωση Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίζουν οι διατροφολόγοι θα πρέπει να τρώμε ανά 2,5 ώρες, διότι αυτό θα περιορίσει την επιθυμία για γλυκά.
Πίνουμε, επιπλέον, πολλά υγρά, προσθέτουμε σαλάτες με ελαιόλαδο στο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, γιατί υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του οργανισμού με αντιοξειδωτικά, που θα βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν γεμίζουμε το καρότσι του σουπερμάρκετ με γλυκά, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με σπιτικό ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι, τονίζουν.