Ο Κωνσταντέλιας δήλωσε «παρών» και ο Λουτσέσκου τον υπολογίζει

Δημήτρης Μπούζας19 Οκτωβρίου 2024

Σε ένα από τα πλέον δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια, ο Ρουμάνος κόουτς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αιφνιδιαστικές ασθένειες, τραυματισμοί, καταπόνηση διεθνών (ιδιαίτερε εκείνων που επιβαρύνθηκαν από μακρινά ταξίδια), όπως επίσης και η έγνοια κατά πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κάποιους από τους νεοαποκτηθέντες σε αυτό το παιχνίδι, τον απασχόλησαν και ίσως και ως ένα σημείο εξακολουθούν να τον απασχολούν. 

Μπορεί ο Κωνσταντέλιας να φώναξε «παρών», όμως ο έμπειρος Ραζβάν θα πρέπει να υπολογίζει και το γεγονός της απουσίας του από τις προπονήσεις, καθώς και την ταλαιπωρία που υπέστη. Σαφέστατα το ότι ο παίκτης έβγαλε τις δύο τελευταίες προπονήσεις είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο και η απόφαση αν τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την «OPAP Arena» ζυγίστηκε» με ιδιαίτερη προσοχή. 

Καταπονημένος από ένα μεγάλο ταξίδι μπορεί να θεωρηθεί και ο πλέον φορμαρισμένος μέσος που διαθέτουν οι πρωταθλητές ο Μαντί Καμαρά, του οποίου η συμμετοχή κρίνεται απαραίτητη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μαντί Καμαρά έχει την δική του «παράδοση» στα παιχνίδια που αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνολικά πέτυχε 5 γκολ εναντίον της, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού. Το δυνατό σκαρί του Καμαρά ασφαλώς και διευκολύνει τον Ραζβάν για να τον ξεκινήσει. 

Είναι αλήθεια πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ δύσκολα καταφεύγει σε τολμηρές και καινοτόμες ανακατατάξεις. Όπως επί παραδείγματι να περάσει τον Κετζιόρα στα δεξιά και να δέσει την άμυνα του χρησιμοποιώντας τον πολύτιμο Λόβρεν, από τη στιγμή μάλιστα που ο αντίπαλος κόουτς αναμένεται να συμπεριλάβει τον υψηλόσωμο επιθετικό του, Πιερό. 

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Λουτσέσκου (στη φωτό πανηγυρίζει το γκολ του Οζντόεφ στην «OPAP Arena») δεν «πειράζει»… εύκολα και δεν «δοκιμάζει» επίσης αλλαγές στους ρόλους των παικτών του. Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε και στα πιο ακραία rotation που έχει επιχειρήσει ως τώρα. «Μπροστά» θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσει με την σκέψη πως ύστερα από δύο μήνες θα έχει στην διάθεση του και τον Μπράντον Τόμας, έναν παίκτη που του δίνει την ευκαιρία να πιέζει ψηλά την αντίπαλη άμυνα και να ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. 

Η μακρόχρονη απουσία του φιλότιμου «τρεχαλατζή» είναι βέβαια ένα πρόβλημα. Όμως δεν έχει αποκλειστεί και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, να τον δούμε να «επιστρατεύεται». Διαβάζοντας το Ενωσίτικο ρεπορτάζ διαπιστώνει κανείς ότι ο Αλμέιδα έχει «πρόβλημα»… με την πληθώρα των υποψήφιων βασικών! 

Μάλιστα ένας τίτλος ξεχωριστός ήταν ο εξής: «Παζλ για δυνατούς λύτες το σχήμα που θα κατεβάσει ο κόουτς της ΑΕΚ» και ένα άλλος τίτλος: «Ξεκινάει σίγουρα με τον Λιβάι Γκαρσία». Η ξεκούραστη Αθηναϊκή ομάδα «πιστεύει» πως το αυριανό παιχνίδι θα αποτελεί την αρχή μιας αντεπίθεσης. Δεν ξέρουμε όμως πως εκλαμβάνουν αυτή τη σιγουριά οι αντίπαλοι. Για κάτι όμως που είμαστε σίγουροι, είναι ότι οι περσινοί πρωταθλητές έχουν στο μυαλό τους και στην ψυχή τους, κάτι το πολύ διαφορετικό. Κάτι που θα μοιάζει ή θα είναι απαράλλακτο με το «σοκ» του περσινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.