Ο κεντρικός επιθετικός θα εκτοξεύσει την ιπποδύναμη του Πρωταθλητή!

Αρις Νικολάκης14 Ιουλίου 2024

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας. Λέμε έτσι κάποιες εμμονές μας, Και βλέπουμε μεν, αλλά δεν ομιλούμε δε, περί των φιλικών στην προετοιμασία του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Μόνον η τεχνική του ηγεσία, δύναται και δικαιούται, καθ’ ημάς, να βλέπει και ομιλεί. Αλλά κι αυτή βλέποντας τον τελευταίο φιλικό αγώνα επέλεξε να μην ομιλήσει πάνω στον θυμό της, για όσα είδε. Εξάλλου ο θυμός είναι κακός σύμβουλος…

Να εξηγηθούμε βέβαια, για να παρεξηγηθούμε. Οι αρχές μας αυτές (είπαμε: Λέμε έτσι κάποιες εμμονές μας) δεν οφείλονται σε γούρια και …παγούρια. Δεν οφείλονται δηλαδή, σε τυχόν προλήψεις μας. Οφείλονται στην πεποίθηση μας πως οι φιλικοί αγώνες στην προετοιμασία παρέχουν υλικό μελέτης κι έρευνας αποκλειστικά και μόνον για την τεχνική ηγεσία κάθε ομάδας. Ένας παίκτης ο οποίος δεν «βλεπόταν» την Τετάρτη με την Γκενκ και «βλεπόταν» θες με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ή με τη Φίτεσε… 

Δεν άλλαξε από το χειρότερο της μίας ημέρας στο καλύτερο της άλλης. Κι η εξέλιξη καθενός παίκτη του Πρωταθλητή, η πρόοδος του εάν θέλετε, δεν καταγράφεται μόνο στους φιλικούς αγώνες. Καταγράφεται κυρίως, στις προπονήσεις του Πρωταθλητή. Σε αυτές διαμορφώνει εικόνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Και με τις εικόνες όλων σχηματίζει ενδεκάδες για τους φιλικούς αγώνες. Εκπλήσσοντας με ορισμένες επιλογές του καθώς στις προπονήσεις αυτός βλέπει κι αυτός στους φιλικού αγώνες… ομιλεί. Έχοντας βέβαια, στο μυαλό του την ιδανική για τα δεδομένα του Πρωταθλητή ενδεκάδα στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Τούτο ως ιδέα καθώς για την υλοποίηση της λείπουν κομμάτια αυτής της ενδεκάδας στην προετοιμασία. 

Ένα και δη από τα βασικότερα είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ήταν μέχρι πρότινος ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Δεν είναι πλέον, ο Θωμάς Κεντζιόρα. Κι είναι ακόμη ο Σουλιχό Μεϊτέ. Βάλτε στα κομμάτια, τα οποία είναι στην ιδέα του Ρουμάνου για την ιδανική ενδεκάδα, ένα ακόμη. Τον κεντρικό επιθετικό… Το λέμε και το ξαναλέμε. Κι ουχί μόνον εμείς. Το λένε όλοι. Το λέει, κατά πως αφουγκραζόμαστε, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί καθεμία και καθείς από τον κόσμο του Πρωταθλητή. 

Και περί αυτού, είμαστε κάθετα σίγουροι, πως μάχονται ολονυκτίς κι ολομερής οι υπεύθυνοι κι αρμόδιοι κι υπόλογοι του Πρωταθλητή! Αυτοί, οι υπεύθυνοι κι αρμόδιοι κι υπόλογοι του Πρωταθλητή για την διαμόρφωση ρόστερ ισχυρού ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ έθεσαν εφέτος, τον πήχη των υποχρεώσεων τους με σοβαρότητα. Εξ αρχής ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε συγκεκριμένους και μετρημένους στόχους, Με προτεραιότητα στις παραμονές παικτών. 

Σε αυτές χάθηκε (Θωμάς Κεντζιόρα) και χάνεται ( Σουαλιχό Μεϊτέ) πολύτιμος χρόνος για το μοντάρισμα του Πρωταθλητή. Δε χάθηκε στιγμή για έναν εκ των στόχων άφιξης. Ο Μαντί Καμαρά αφίχθηκε σε χρόνο - για τα μεταγραφικά δεδομένα του Πρωταθλητή –dt αλλά… Μήτε φωνή, μήτε ακρόαση εισέτι από τον άλλον στόχο. 

Τον κεντρικό επιθετικό ο οποίος αναμένεται, να εκτοξεύσει την ιπποδύναμη του Πρωταθλητή. Διαφωνείτε; Βάζουμε το χέρι μας τη φωτιά… Όχι! Ήτοι, συμφωνείτε απόλυτα. Κι όλα αυτά μέχρι να διαβεί ο Πρωταθλητής – με κάθε θυσία - το κατώφλι της τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Να φθάσει στη γη της Επαγγελίας, για κάθε ομάδα της «Γηραιάς Ηπείρου». Μετά; Όλα είναι πιθανά. Όλα είναι ανοικτά. Όλα είναι ρευστά. Να το θυμάσθε αυτό. Κρατήστε το…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.