Ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπράγκα

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2024

Κάνοντας μια ικανοποιητική εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Μπράγκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με όρεξη στην αναμέτρηση και μόλις στο έβδομο λεπτό βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Μαρτίνς βρέθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έδωσε στον Ελ Κααμπί και εκείνος πλάσαρε εύστοχα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Μπράγκα έκανε αισθητή την παρουσία της όταν ο Μπρούμα είδε τον Τζολάκη εκτός θέσης, έκανε το γυριστό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Πορτογάλοι απείλησαν ξανά όταν ο Γκάμπριελ πλάσαρε αλλά ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε. 

Στο 25' ο Ροντινέι πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, αφού τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι, έκανε το σουτ αλλά ο Ματέους απέκρουσε. Έξι λεπτά αργότερα ο Έσε επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, ο τερματοφύλακας της Μπράγκα έδειξε να αιφνιδιάζεται αλλά εν τέλει απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 38ο λεπτό η Μπράγκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Ρικάρντο Όρτα από τα αριστερά της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ με τη συμπλήρωση 45 λεπτών παιχνιδιού πήρε το προβάδισμα όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Μπράγκα, ο Μαρτίνς πήρε την κατοχή, έστρωσε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε σε σώμα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, συνέχισαν να πιέζουν και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 53ο λεπτό μετά από νέο λάθος της άμυνας της Μπράγκα, ο Ροντινέι έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κατέληξε στον Έσε, ο οποίος με ένα σκαστό πλασέ έκανε το 2-0. 

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε αέρα τριών τερμάτων όταν μετά από πίεση του Ελ Κααμπί στον τερματοφύλακα της Μπράγκα, εκείνος πέταξε στον Γουίλιαν που συνεργάστηκε στα δεξιά με τον Ροντινέι, εκείνος βρήκε τον Μαροκινό, ο οποίος πλάσαρε για το 3-0.

Οι Πορτογάλοι επιχείρησαν να γίνουν πιο απειλητικοί και στο 70ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν όταν ο Όρτα προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού ο Τζολάκης ήταν εκτός εστίας αλλά ο Κάρμο εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή και έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στο 84' έφτασε κοντά σε τέταρτο τέρμα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Κοστίνια έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε αλλά οι φίλοι των γηπεδούχων χάρισαν ένα πλατύ χαμόγελο στον 17χρονο Μουζακίτη φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80' Πιρόλα), Ρέτσος (72΄Ντόη), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (62' Γουίλιαν), Ροντινέι (80' Μασούρας), Μαρτίνς (72' Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί

Μπράγκα: Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν 67' Φερνάντες), Καρβάλιο (46' Γκορμπί), Αντρέ Όρτα (67'Γκόμεθ), Μπρούμα, Γκάμπρι Μαρτίνες (46' Γκάρμπι), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67΄' Ουζάνι). 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.