Ο καφές μπορεί να σε προστατέψει από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Ξέρουμε ότι η καθιστική ζωή αποτελεί μεγάλη απειλή για την υγεία μας, όσο και το τσιγάρο. Όλοι έχουμε ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την καθιστική ζωή, αλλά όσοι εργαζόμαστε σε γραφείο, δεν σηκωνόμαστε όσο συχνά θα έπρεπε.

Κάποιος, θα σκεφτόταν ότι η περισσότερη κίνηση μπορεί να εξουδετερώσει τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Σωστά; Εν μέρει, ναι. Τώρα, οι επιστήμονες μόλις έδωσαν μια άλλη συμπληρωματική πρόταση που είναι ακόμη πιο εύκολη. Απλά, πιες περισσότερο καφέ.

Οι επιστήμονες πραγματικά δεν είναι ακόμα σίγουροι, αλλά μια μεγάλη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMC Public Health δείχνει μια σαφή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των λιγότερων αρνητικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την καθιστική ζωή.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες σχετικά με την κατανάλωση καφέ, περισσότερων από 10.000 Αμερικανών για 13 χρόνια. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι όσοι που κάθονταν έξι ή περισσότερες ώρες την ημέρα και έπιναν καφέ, είχαν 1,58 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καφέ. Η συνήθεια της κατανάλωσης καφεΐνης, ουσιαστικά ακύρωνε τον κίνδυνο της αδράνειας.

Όσοι δεν έπιναν καφέ και κάθονταν πάνω από 6 ώρες την ημέρα είχαν κατά 58% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάθε αιτία. Όσοι όμως έπιναν περισσότερο καφέ (πάνω από 2 φλιτζάνια την ημέρα) είχαν 33% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία και 54% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια.

Αν και έχουν υπάρξει εικασίες σχετικά με τα αντιοξειδωτικά και άλλες ενώσεις που βρίσκονται στον καφέ, κανείς δεν έχει ακόμη κατανοήσει πώς ή γιατί ο καφές έχει αυτά τα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έχουν σαφώς ενθουσιάσει τους επιστήμονες. «Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθεί αυτή η θαυματουργή ένωση», κατέληξαν οι ερευνητές.

πηγή: jenny

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.