Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει τη νέα γενιά με συνταγή Ιωαννίδη

Κωστής Παναγιώτου09 Σεπτεμβρίου 2024

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις στο Nations League και η νέα γενιά της "γαλανόλευκης" έδειξε πως είναι εδώ και περιμένει την ευκαιρία της για να λάμψει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνδύασε το ντεμπούτο του στην Εθνική με νίκη, με τον αγαπημένο του παιδί, Φώτη Ιωαννίδη, να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής, στην αναμέτρηση με τη Φινλανδία, πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει την τύχη να έχει στη διάθεσή του πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και τους ετοιμάζει για το επόμενο βήμα με συνταγή Ιωαννίδη.

Η νέα γενιά δείχνει έτοιμη για το επόμενο βήμα

Σίγουρα η αρχική ενδεκάδα του Γιοβάνοβιτς κόντρα στους Φινλανδούς προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Ωστόσο, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, ξεκινώντας το δεύτερο μέρος με μια αλλαγή. Αυτή του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο 21χρονος άσος του ΠΑΟΚ κατάφερε να αλλάξει την βαρετή εμφάνιση της Εθνικής μας στο πρώτο μέρος, βάζοντας κίνηση στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Χαζτηγιοβάνης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούσε ο Γιοβάνοβιτς, με αποτέλεσμα ο Ντέλιας να περάσει στη θέση του, και να ομορφύνει την εικόνα της Εθνικής.

Στα 45 λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κωνσταντέλιας είχε 36 ενέργειες με τη μπάλα, 25/28 επιτυχημένες μεταβιβάσεις με ποσοστό επιτυχίας 89%, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του αγώνα στις πάσες-κλειδιά (πάσες που κατέληξαν σε τελική), με δύο, με τον Τάσο Μπακασέτα να έχει τρεις.

Οι αριθμοί του Κωνσταντέλια απέναντι στη Φινλανδία:

Ενέργειες με τη μπάλα

36

Τελικές

1

Πάσες

25/28 (89%)

Πάσες-κλειδιά

2

Πάσες στην επίθεση

17/20 (85%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

2/2 (100%)

Κερδισμένες μονομαχίες

3/7 (43%)

Ντρίμπλες

1/2 (50%)


Πέρα από την παρουσία του Κωνσταντέλια θετική στοιχεία έδειξε και ο Χρήστος Ζαφείρης, οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο 21χρονος μέσος πέρασε στον αγώνα στο 65ο λεπτό στη θέση του Μπουχαλάκη και σε 25 λεπτά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο χώρο του κέντρου, δίνοντας σιγουριά στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ζαφείρης ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 20 ενέργειες με τη μπάλα, 17/18 επιτυχημένες πάσες με ποσοστό επιτυχίας 94%, ενώ είχε και μια πάσα που κατέληξε σε τελική.

Οι αριθμοί του Ζαφείρη απέναντι στη Φινλανδία:

Ενέργειες με τη μπάλα

20

Τελικές

0

Πάσες

17/18 (94%)

Πάσες-κλειδιά

1

Πάσες στην επίθεση

6/6 (100%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

1/1 (100%)

Κερδισμένες μονομαχίες

0/3

Ντρίμπλες

0/1


Ο Ζαφείρης έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας ερωτηματικά γύρω από τη θέση του και από αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Το γεγονός ότι o 21χρονος διεθνής αγωνίζεται στη Σλάβια Πράγας με τον αριθμό «10» είχε διαστρεβλώσει την εικόνα του κόσμου για τη θέση που παίζει, καθώς πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για έναν επιτελικό μέσο.

Ωστόσο, ο Ζαφείρης είναι ένας box-to-box μέσος, που μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

«Στη Σλάβια φοράει το δέκα τιμής ένεκεν, δεν είναι δεκάρι, είναι έξι και οκτώ. Θα εκπλαγείτε, είναι ολοκληρωμένος παίκτης, μπορεί να παίξει παντού. Έχει δύο πόδια, είναι... νεροκουβαλητής, θα πάει στο man to man θα κοιτάξει να κάνει το καλύτερο για τους συμπαίκτες του. Είναι εργάτης», δήλωσε στο Metropolis 95.5 ο πατέρας του Ζαφείρη.

Εξαιρετική παρουσία με τη «γαλανόλευκη» είχε και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, με τον κεντρικό αμυντικό της Βόλφσμπουργκ, να καταγράφει, μόλις, τη δεύτερη συμμετοχή του ως βασικός στην Εθνική, σε επίσημο αγώνα. Η πρώτη ήταν κόντρα στην Ολλανδία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς εμπιστεύτηκε αμέσως τον 20χρονο στόπερ και εκείνος του το ανταπέδωσε, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, παρότι το γκολ του χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Κάλμαν.

Οι αριθμοί του Κουλιεράκη απέναντι στη Φινλανδία:

Ενέργειες με τη μπάλα

56

Πάσες

37/46 (80%)

Πάσες στην επίθεση

7/12 (58%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

4/10(40%)

Κερδισμένες μονομαχίες

4/5(80%)

Τάκλιν

2

Ανακτήσεις

1

Ο Γιοβάνοβιτς τους ετοιμάζει με συνταγή Ιωαννίδη

Η σχέση του Φώτη Ιωαννίδη με τον άλλοτε προπονητή του στον Παναθηναϊκό, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι γνωστή σε όλους και φρόντισε και ο 24χρονος επιθετικός να το δείξει, με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Φινλανδία.

«Όπως έχω ξαναπεί είναι ένας πολύ καλός προπονητής, έχει ένα πλάνο και ταυτότητα. Θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διεθνής φορ.

Η σχέση των δύο ανδρών δεν χτίστηκε, όμως, από τη μια στιγμή στην άλλη, με τον Σέρβο τεχνικό να εντάσσει τον Ιωαννίδη σιγά-σιγά στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, δείχνοντας του εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα ο 24χρονος επιθετικός να βρίσκεται στο Top-5 των ακριβότερων Ελλήνων.

Με την ίδια συνταγή προσπαθεί να καθιερώσει και τους Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Χρήστο Ζαφείρη και Γιάννη Κωνσταντέλια στο αρχικό σχήμα της Εθνικής Ελλάδας.

Άλλωστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το διάστημα που έκατσε στον πράσινο πάγκο, έδειξε πως δεν έχει ενδοιασμούς, προωθώντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.