Η λίστα του Κωνσταντέλια μεγάλωσε, αλλά δεν έχει μέσα τον Άρη

Κωστής Παναγιώτου18 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και τη γκέλα με τη Λαμία βρέθηκε στρυμωγμένος στα σχοινιά, αλλά κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, βγαίνοντας νικητής και στα τρία τελευταία ντέρμπι, με κοινό παρονομαστή τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός το τελευταίο διάστημα πέρασε ένα διάστημα "ξηρασίας", αλλά στα τρία κομβικά ντέρμπι του "δικεφάλου" δήλωσε βροντερό παρών, μετρώντας δύο τέρματα και τρεις ασίστ, ενώ παράλληλα πέτυχε την κορυφαία επίδοση στη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών στα φετινά ντέρμπι.

Άναψε τις μηχανές στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας φέτος διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας 9 τέρματα και 7 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, αλλά από την αρχή της σεζόν έψαχνε μια μεγάλη εμφάνιση σε ντέρμπι.

Τελικά, στην πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος έκανε το βήμα μπροστά και σε τρία διαδοχικά ντέρμπι, τα οποία ήταν κομβικά για τον ΠΑΟΚ, άναψε τις μηχανές, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και στα βράδια των μεγάλων αγώνων.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (28/4) ο Ντέλιας ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του ντέρμπι, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ παράλληλα με τρεις τελικές εντός εστίας, σημείωσε την κορυφαία επίδοση της αναμέτρησης.

Στο παρακάτω Shotmap μπορείτε να δείτε τις τρεις τελικές του νεαρού άσου, οι οποίες ήταν μέσα από την περιοχή και από κεντρικό σημείο, εκεί δηλαδή που οι πιθανότητες για γκολ είναι αυξημένες.

Shotmap – Κωνσταντέλιας

Μερικές μέρες αργότερα, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ντέλιας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μία ασίστ, κάνοντας την κορυφαία ατομική ενέργεια του ματς στο 65ο λεπτό. Αρχικά, πέρασε με εκπληκτικό τρόπο τον Κίνι και μετά τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, οποίος διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Στο τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο 21χρονος άσος παρέμεινε στον πάγκο, δίνοντας τη θέση του στον Τόμας Μουργκ. Τελικά, ο Αυστριακός μόλις στο 19ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Κωνσταντέλια να παίρνει τη θέση του.

Ο Ντέλιας σε ακόμη ένα ντέρμπι ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας το ματς με δύο ασίστ, πετυχαίνοντας παράλληλα την κορυφαία επίδοση στη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών στα ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Ο Έλληνας άσος στο παιχνίδι με τους "πράσινους" δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής τη φετινή σεζόν που πετυχαίνει αυτή την επίδοση σε ντέρμπι. Παρόμοια επίδοση είχε σημείωσε πέρυσι και ο Σέρχιο Αραούχο κόντρα στον Άρη, στη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 στην OPAP Arena.

Τη φετινή σεζόν ο Κωνσταντέλιας είναι τρίτος σε δημιουργία μεγάλων ευκαιριών στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, έχοντας 9, ενώ πρώτος είναι ο Τάισον με 12 και δεύτερος ο Ζίβκοβιτς με 10.

Λείπει από τη λίστα του ο Άρης

Βέβαια, οι φετινές εμφανίσεις του Ντέλια σε ντέρμπι δεν αποτελούν είδηση, καθώς πέρυσι είχε πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, προσθέτοντας φέτος στη λίστα του και τον Ολυμπιακό.

Η μοναδική ομάδα του Big-5 που λείπει από τη λίστα του 21χρονου είναι ο Άρης, καθώς σε έξι αναμετρήσεις, που έχει αγωνιστεί κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" δεν είχε συμμετοχή σε γκολ. Την Κυριακή (19/5, 20:00, Live Metropolis 95.5 - Metrosport.gr) θα έχει μία ακόμη ευκαιρία.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.