Ο Φαμπιάνο επέβαλε δικαιοσύνη

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Οκτωβρίου 2023

Πολλές φορές η δικαιοσύνη είναι δυσεύρετη σ’ έναν αγώνα ποδοσφαίρου είτε λόγω αδυναμίας στην εκτέλεση είτε λόγω τύχης του αντιπάλου. Και η αλήθεια είναι ότι κάπου εξαφανίστηκε χθες στο «Κλ. Βικελίδης» έως ότου εμφανιστεί ο Φαμπιάνο Λέισμαν σαν άλλος δικαστής και επιβάλει την περιβόητη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη γιατί θα ήταν τουλάχιστον άδικο για τον Αρη να έφευγε χθες από τον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» δίχως τους βαθμούς στην τσέπη. 

Και το σχετικό συμπέρασμα δεν σχετίζεται τόσο με τα πεπραγμένα μέχρι το 70ο λεπτό ενός (αντικειμενικά) κουραστικού παιχνιδιού στο οποίο οι «κίτρινοι» είχαν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά από δημιουργία ήταν στο απόλυτο μηδέν. Λειτούργησαν με αφέλεια πέταξαν στα σκουπίδια ολ’ αυτά τα αγωνιστικά λεπτά έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την ασυνεννοησία, την αδυναμία εύρεσης χώρων, την περιορισμένη ένταση στο παιχνίδι τους κι ένα μάτσο παίκτες σε κακή μέρα. 

Αυτή η εκτίμηση αντανακλά στην απελπισμένη προσπάθεια νίκης των τελευταίων 15-20 λεπτών. Εκεί ο Αρης προσπάθησε με νύχια και δόντια να βρει το γκολ που θα τον κρατήσει εντός τροχιάς εξάδας κι αν δεν με απατά η μνήμη μου, από το 80ο λεπτό κι έπειτα μέτρησε εννιά τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι περισσότερες θα έπρεπε να είχαν μπει γκολ. Αυτός ο αριθμός μαρτυρά τη νοοτροπία, αυτό το… refuse to lose που χαρακτήρισε τους παίκτες του Ακη Μάντζιου καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα ισοδυναμούσε με ήττα για τους «κίτρινους».

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής αλλά ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ ο οποίος προσπαθούσε να καλύψει το… δημιουργικό κενό των εσωτερικών μέσω και της απέναντι πλευράς. Στα τελειώματα του αγώνα, η κουβέντα πήγε στη διαιτησία γιατί ο Περράκης αποδείχθηκε εξαιρετικά ανεπαρκής και τσαπατσούλης. Προσπάθησε να επιβληθεί μέσω των κίτρινων καρτών αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εκνευρίσει τους πάντες. 

Και μετά δεν απέβαλε τον Στάικο με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά εδώ η ευθύνη μοιράζεται με τον Τζήλο που ήταν στο VAR. Εν τέλει, σέβομαι την προσπάθεια που κάνει ο Πάμπλο Γκαρσία με ποδοσφαιριστές οι οποίοι, ως επί των πλείστων, έπαιζαν σε χαμηλότερη κατηγορία και δεν αμφισβητείται ότι προσέδωσε συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Ωστόσο, το τελευταίο που έφταιξε χθες για τον Παναιτωλικό ήταν η διαιτησία. Η απειρία και η τσαπατσουλιά των τελευταίων λεπτών σε συνδυασμό με την απέλπιδα προσπάθεια ήταν οι τρεις λόγοι. Αν πραγματικά θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.