Ο Εμπαπέ αλλάζει τις ισορροπίες-Η La Liga υπερτερεί της Premier League (pics)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Ιουνίου 2024

Ο «σεισμός» με την μεταγραφή του Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πρόκειται, άλλωστε, για μία κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και, φυσικά, στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Η Premier League έχασε δύο από τα πιο «λαμπερά αστέρια», καθώς «γλίστρησαν» μέσα από τα χέρια της και κατέληξαν στην Ισπανία. Ο λόγος για τους Μπέλιγχαμ και Εμπαπέ, οι οποίοι αποφάσισαν να υπογράψουν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν δύο μεταγραφές που «πλήγωσαν» το κύρος του αγγλικού πρωταθλήματος.

Τα αφεντικά των ομάδων της Premier League επηρεάζονται, πλέον, από τις σπατάλες που έγιναν τα περασμένα χρόνια και το καλύτερο παράδειγμα είναι η προηγούμενη μεταγραφική περίοδος, κατά την οποία οι αγγλικοί σύλλογοι ξόδεψαν 86% λιγότερα χρήματα για ενίσχυση.

Η σταθερή δύναμη που λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης, ο κοιμώμενος «γίγαντας» που λέγεται «Μπάρτσα» και η φιλόδοξη Ατλέτικο, είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να επαναφέρουν το ισπανικό πρωτάθλημα στην κορυφή.

Στην Premier League συνεχίζουν, φυσικά, να αγωνίζονται σούπερ ξένοι παίκτες όπως ο Χάαλαντ, ο Σαλάχ, ο Ντε Μπρόινε και ο Ρόδρι, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι δύο τελευταίοι μεγάλοι παίκτες που πήραν μεταγραφή επέλεξαν την Ισπανία.

Αναλυτικά:

Οι πέντε πιο ακριβοί παίκτες στην Ευρώπη:

Μπέλιγχαμ (LA LIGA) 187 εκατομμύρια

Εμπαπέ (LA LIGA) 185 εκατομμύρια

Χάαλαντ (PREMIER) 185 εκατομμύρια

Βινίσιους (LA LIGA) 176 εκατομμύρια

Φόντεν (PREMIER) 150 εκατομμύρια

Ο καταμερισμός στους 20 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές:

LA LIGA: 8 παίκτες (Εμπαπέ, Μπέλιγχαμ, Βινίσιους, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Πέδρι, Ροντρίγκο και Γκάβι)

PREMIER: 7 παίκτες (Χάαλαντ, Τσάκα, Ρόδρι, Ράις, Φόντεν, Άλβαρες και Όντεγκάαρντ)

BUNDESLIGA: 3 παίκτες (Μουσιάλα, Βιρτζ, Σίμονς)

SERIE A: 2 παίκτες (Όσιμεν, Λαουτάρο)

LIGUE 1: 0 παίκτες

Όσον αφορά την πιο πολύτιμη ενδεκάδα, η εξειδικευμένη ιστοσελίδα «Football Benchmark» παρουσιάζει δύο τρομακτικές ομάδες. Πρέπει, όμως, να ληφθεί υπόψιν ότι μερικοί από τους καλύτερους παίκτες σήμερα δεν εκπροσωπούνται σε αυτές τις δύο ομάδες, γιατί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εκτιμά κάθε ποδοσφαιριστή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως η ηλικία, η ποιότητα ή η εξέλιξη.

Ονόματα, λοιπόν, όπως ο Κουρτουά, ο Καρβαχάλ, ο Ρούντιγκερ, ο Ντε Μπρόινε, ο Γκριεζμάν, ο Κρόος και ο Μπερνάρντο Σίλβα απουσιάζουν. Κορυφαίοι παίκτες στις θέσεις τους, αλλά με χαμηλότερη χρηματιστηριακή αξία από τους νεαρότερους αστέρες.

La Liga

Premier League



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.