Ο Ελληνας της Νυρεμβέργης που «ευλόγησε» τη μεταγραφή Τζίμα

Κώστας Πετρωτός28 Ιουνίου 2024

Στην παρουσίαση του Στέφανου Τζίμα από την Νυρεμβέργη, ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έβγαλε μία φωτογραφία με δύο στελέχη του γερμανικού συλλόγου. Ο ένας είναι ο Όλαφ Ρέμπε, τον οποίο οι φίλοι του Δικεφάλου γνωρίζουν από την θητεία του στην Τούμπα και ο άλλος, ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας, ο Γιώτης Χατζηαλεξίου. 

Πρόκειται για έναν Ελληνα άγνωστο στην πατρίδα μας, αλλά με μεγάλη ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Στα τέλη του περασμένου έτους, αποχώρησε από την Γερμανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, στην οποία δούλεψε επί 20 χρόνια, τα τελευταία έξι ήταν συντονιστής εθνικών ομάδων, για ένα διάστημα μάλιστα και της εθνικής Ανδρών. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Γερμανία, ο Χατζηαλεξίου άρχισε την καριέρα του ως προπονητής στις Ακαδημίες της Αϊντραχτ και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ομοσπονδία. 

Είναι ένας άνθρωπος που οι Γερμανοί αναγνωρίζουν ότι έχει μεγάλη γνώση σε ποδοσφαιρικά ζητήματα και ο ίδιος δεν διστάζει να εκφράζει την άποψή του σε δύσκολα θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις που έκανε όταν πάρθηκε η απόφαση να επιστρέφει ο Τόνι Κρόος στην εθνική ομάδα. 

Την είχε χαρακτηρίσει «απόφαση ντροπή» και σημείωσε ότι θα δημιουργούσε κακή αντανάκλαση στο γερμανικό ποδόσφαιρο, παρότι παραδεχόταν ότι η Νασιοναλμανσάφτ δεν είχε καταφέρει να καλύψει το κενό του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την αποχώρησή του. Επίσης, επειδή εκτιμά ότι ο Νάιγκελσμαν δεν θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας γιατί προτιμά την καθημερινή δουλειά, έχει δηλώσει δημόσια ότι η καλύτερη λύση διαδοχής θα ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ.

Όσο εργαζόταν στην γερμανική Ομοσπονδία, είχε αναλάβει ένα πρότζεκτ για τα ταλέντα της χώρας, ασχολιόταν πολύ με τις μικρές εθνικές ομάδες και προφανώς γνώριζε πόσο ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του Τζίμα. Γι’ αυτό και «ευλόγησε» τον δανεισμό όταν του προτάθηκε από Ρέμπε και Κλόζε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.