O Γερμανός Χαρμ Όσμερς διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης!

Γιώργος Μάντζιος25 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Γερμανός Χαρμ Όσμερς από την Α κατηγορία της UEFA, ορίστηκε από την ΚΕΔ για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη το βράδυ της Κυριακής.

Μπορεί να μην είναι ελίτ, αλλά στα 39 του χρόνια ο διαιτητής από το Ανόβερο είναι και έμπειρος και κυρίως σφυρίζει σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, στην Bundesliga. Στο επάγγελμα είναι και μεσίτης!

Ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρός με την διαιτησία, από το 2001, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στην Bundesliga το 2016. Από το 2020 είναι και διεθνής της FIFA και της UEFA. Στην Γερμανία και στη μεγάλη κατηγορία μετράει 111 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και αρκετά ντέρμπι, όπως το περσινό Μπάγερν – Ντόρτμουντ. Έχει διευθύνει επίσης και 22 αγώνες κυπέλλου Γερμανίας. Φέτος ήταν διαιτητής στο Μάιντς – Ουνιόν Βερολίνου και στο Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Επίσης φέτος σφύριξε στην Ευρώπη το Έλφσμποργκ – Μόλντε για τα προκριματικά του Europa League και το Σκόπια – Αρμενία για το Nations League.

Συνολικά στην Ευρώπη μετράει 18 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο και άλλα 12 σε εθνικό επίπεδο. Επίσης πέρυσι κλήθηκε για 1 φορά και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας για να σφυρίξει το Αλ Κάλετζ – Αλ Χιλάλ 1-4.

Όσο για την συμπεριφορά του, φέτος σε 5 αγώνες έχει 23 κίτρινες και 2 κόκκινες κάρτες + 1 πέναλτι, ενώ πέρυσι σε 35 παιχνίδια 134 κίτρινες (περίπου 4 ανά μέσο όρο), 10 κόκκινες και 7 πέναλτι.

Το παρελθόν με ελληνικές ομάδες

Ο Χαρμ Οσμερς θα έρθει για πρώτη φορά να σφυρίξει παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά έχει ξαναβρεθεί στην Τούμπα. Ήταν το περσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με σκορ 5-1, στο οποίο μεταξύ άλλων είδε κατευθείαν την ανατροπή του Ντεσπόντοφ από τον Μίσιτς εντός περιοχής και καταλόγισε το πέναλτι. Επίσης ήταν διαιτητής και στο φιλικό της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Κύπρο το 2020 (2-1 στη Ριζούπολη).

Γερμανός και στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Το άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ορίστηκε να σφυρίξει επίσης ένας Γερμανός, ο Σάσα Στέγκεμαν έχοντας βοηθούς τους Κρίστιαν Γκίτελμαν, Κρίστοφ Γκουνς, 4ος ο Παπαδόπουλος και στο VAR οι Γκουίντο Βίνκμαν, Φωτόπουλος.

Συνολικά οι διαιτητές των αγώνων είναι οι εξής...


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.