Ο Εκόνγκ και συμπαίκτες του αποκλείστηκαν σε αεροδρόμιο για 12 ώρες

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Η Νιγηρία πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα στη Λιβύη για τα προκριματικά για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το βράδυ της Τρίτης (10/10). Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση, η αποστολή των «μαυραετών» έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

Συγκεκριμένα παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων της Φούλαμ, Άλεξ Ιβόμπι και Κάλβιν Μπασσέι, τον Γουίλφρεντ Ντίντι της Λέστερ και τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τρόουστ-Εκόνγκ, αναγκάστηκαν να μείνουν «κολλημένοι» για 12 ώρες στο αεροδρόμιο, δίχως φαγητό και νερό. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, καθώς οι τοπικές αρχές δεν επέτρεψαν στους «αετούς» να πάρουν τη συγκεκριμένη πτήση, με αποτέλεσμα η αποστολή της Νιγηρίας να προσγειώνεται σε άλλο αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του αγώνα.

«Όταν μπήκαμε στο αεροδρόμιο μας ανακοίνωσαν την ακύρωση της πτήσης μας. Ήταν μια απόφαση των τοπικών αρχών. Μας προσγείωσαν σε ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη που πρέπει να φτάσουμε. Μετά μας ανακοίνωσαν πως δεν μπορούσαμε να πάμε ούτε σε κάποιο ξενοδοχείο για να κοιμηθούμε. Μόνο τον πιλότο άφησαν ο οποίος κατάγεται από την Τυνησία», δήλωσε ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ, Εκόνγκ. «Είμαστε χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και χωρίς ίντερνετ», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βίκτορ Μπονιφέις.

Δημοσιεύματα από τη Νιγηρία αποκαλύπτουν ότι η αποστολή της ομάδας έμεινε για 12 ώρες στο αεροδρόμιο δίχως φαγητό και νερό, ενώ για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταφέρει να αγωνιστεί υπό αυτές τις συνθήκες, με την Συνομοσπονδία της Αφρικής να καλείται να βρει λύση για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Νιγηρίας αναφέρει: «Η αποστολή είναι ακόμα στο αεροδρόμιο Al Abraq 12 ώρες μετά την προσγείωση στη Λιβύη! «Το ναυλωμένο αεροσκάφος ValueJet, περιέργως και με επικίνδυνο τρόπο, εκτράπηκε στο μικρό αεροδρόμιο μακριά από τη Βεγγάζη τη στιγμή που ο πιλότος ολοκλήρωνε την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. Κατανοούμε ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Abraq χρησιμοποιείται μόνο για συγκεκριμένους λόγους αλλά αυτό δεν είναι επιτρεπτό.

Κουρασμένοι παίκτες παρέμειναν ανήσυχοι καθώς η διοργανώτρια Λιβυκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέτυχε να στείλει κάποια ομάδα υποδοχής ή ακόμα και οχήματα για να μεταφέρει τα μέλη της αποστολής από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους, που λέγεται ότι απέχει 3 ώρες στη Βεγγάζη».



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.