Αυτή αντιστροφή δεν αλλάζει φυσικά, τα δεδομένα του αγώνα εντυπωσιακά. Η ολλανδική ομάδα έχει ρόστερ κατά πολύ βαρύτερο κι ευρύτερο της ελληνικής. Παίζει στην έδρα της. Έχει στην διάθεση της παίκτες στο «Φίλιπς Στάντιον» οι οποίοι δεν έπαιξαν στην Τούμπα. Κι είναι εμπειρότερη - δίχως δεύτερη κουβέντα - σε όλα τα επίπεδα.
Με λίγα λόγια; Είναι ένας αγώνας ανοικτός σε όλα. Δεν υπάρχει εξέλιξη κι αποτέλεσμα του το οποίο θα αποτελέσει έκπληξη…
Κι έχουμε τον ΠΑΟΚ, να ψάχνεται πάλι για την αρχική ενδεκάδα. Αυτή η αναγκαία λόγω των υφισταμένων συνθηκών κατάσταση εξελίχθηκε σε μόνιμη. Συνήθεια έγινε πλέον, να σπάει το κεφάλι του ο Πάμπλο Γκαρσία. Για να καταλήξει στο ιδανικότερο σχήμα για τον αποψινό δυσκολότερο αγώνα του ΠΑΟΚ εκτός συνόρων.
Εδώ επιτρέψτε μας, να θεωρούμε τον αγώνα με την Κράσνονταρ – πέρα από την εξέλιξη και την κατάληξη του εξ αιτίας πλήθους ανοησιών προπονητών και παικτών - ευκολότερο. Τότε εκείνος ο ΠΑΟΚ ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ως ομάδα από αυτόν. Τούτο δε, καθώς προερχόταν από τους θριάμβους με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Κι η Αϊντχόφεν ακόμη και με τόσες ελλείψεις είναι ανώτερη της Κράσνονταρ ως ομάδα.
Γι’ αυτό σας λέμε πως ο αποψινός αγώνας είναι δυσκολότερος. Η Αϊντχόφεν είναι πληγωμένο θεριό. Και τέτοια θεριά είναι ιδιαίτερα, επικίνδυνα. Ο βαθμός δυσκολίας απόψε για τον ΠΑΟΚ έχει εκτοξευθεί σε ύψη τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απόψε υπομονή και ψυχραιμία. Κι ορθή αγωνιστική λειτουργία στην άμυνα. Είναι δεδομένη η λυσσαλέα επίθεση διάθεση της Αϊντχόφεν. Διαμορφώθηκε κι ένα κλίμα… ντροπής στην Ολλανδία μετά το 4-1. Κι η ολλανδική ομάδα αναζητά μανιασμένα τον εξαγνισμό της. Αυτή η μανία της ίσως θα μπορούσε, να αποτελέσει και την αχίλλειο πτέρνα της. Με ιδανικές προοπτικές για τον ΠΑΟΚ εάν κι εφ’ όσον διαχειριστεί αυτή τη μανία με υπομονή και ψυχραιμία…
ΥΓ 1: Ορθά, πολύ ορθά οφείλει, να εκφράζει τη θέση του ο Μαρκ Κλάντεμπεργκ για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο Πρωτάθλημα. Δίχως πάντως, η θέση του να αποτελεί θέσφατο! Και δίχως το δικαίωμα να την επιβάλλει ως ορθότερη. Αλίμονο. Υποχρεούται βέβαια, να παίρνει θέση γενικά κι ουχί ειδικά. Αλλιώς οι θέσεις του Άγγλου βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο αρχιδιαιτητής δεν αρκεί να είναι δίκαιος. Πρέπει και να φαίνεται δίκαιος…
ΥΓ 2: Μαθήματα ζωής για πολλοστή φορά από τον παπα-Χρήστο. Ο ταπεινός ιερέας με το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο του υψώθηκε με τις θέσεις του για τον Κορωνοϊό. Οι θέσεις αυτές εκφράζονται από έναν απλό ποιμένα σε καθημερινή άμεση επαφή με το ποίμνιο του. Μοιράζεται μαζί του χαρές και λύπες. Είναι στην πρώτη γραμμή της Ορθοδοξίας! Τι σημαίνει αυτό; Οι εκφρασμένες με ταπεινότητα θέσεις του είναι ζυμωμένες με τον πόνο και το δάκρυ όσων έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα από τη μάστιγα του αιώνα μας.
ΥΓ 3: Ταπεινότητα είναι το κάτω σκαλοπάτι των αρετών. Αγάπη είναι το επάνω σκαλοπάτι. Γιατί δεν αγιάζουμε αγαπώντας τον πλησίον μας ως εαυτόν; σήμερα; Επειδή μας λείπει η ταπεινότητα!
ΥΓ 3: Και να επαναλάβουμε άλλη μία φορά: Σεβαστείτε, όσους έχασαν και χάνουν τους ανθρώπους τους δίχως καν να τους συμπαρασταθούν όσο οι άνθρωποι τους είναι εν ζωή και μάχονται άνισα για να κρατηθούν σε αυτήν. Και δεν τους αποχαιρετούν μετά...