Ο «διψασμένος» Μοντόγια και ο στόπερ που άργησε

Βασίλης Βλαχόπουλος09 Αυγούστου 2023

Ενα κενό καλύφθηκε, ένα άλλο όμως παρέμεινε ανοιχτό καθώς η ΠΑΕ Αρης προχώρησε χθες στην επισημοποίηση της συμφωνίας της με τον Μάρτιν Μοντόγια – ανοίγοντας τον δρόμο για την πώληση του ΣαλέμΕμπακατά – δεν έλυσε, όμως, το μεγάλο πρόβλημά της στο κέντρο της άμυνας καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα του Ζουχαΐρ Φεντάλ.

Χθες το πρωί ο Μάρτιν Μοντόγια έλυσε και τυπικά το συμβόλαιό του με την Μπέτις και λίγες ώρες αργότερα η ΠΑΕ Αρης επικύρωσε τη συμφωνία της μαζί του για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Μάλιστα, ο 32χρονος Ισπανός μπακ θα μπει στην ευρωπαϊκή λίστα με φόντο το δεύτερο παιχνίδι με την Ντίναμο Κιέβου στο Βουκουρέστι. Η απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρώτο θα ληφθεί αναλόγως του επιπέδου ετοιμότητας στο οποίο θα εκτιμηθεί ότι βρίσκεται. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι μέλος της οικογένειας του ΑΡΗ. Ανυπομονώ να φορέσω την φανέλα της νέας μου ομάδας και να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι.Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Προτιμώ να μιλάω μέσα στο γήπεδο.

Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά, προκειμένου μαζί με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο να πετύχουμε τους στόχους μας, να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας», δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για την (άμεση) πώληση του Σαλέμ Εμπακατά για τον οποίον υπάρχει συμφωνία με την Γκαζιαντέπ σε μια ενέργεια υψηλού ρίσκο υπό την έννοια ότι αυτή τη στιγμή οι «κίτρινοι» μάλλον δεν έχουν την πολυτέλεια στέρησης της παρουσίας του Κονγκολέζου μπακ, από την άλλη όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει την αντίδραση ενός (υπό μεταγραφή) παίκτη. Κι αυτό το γεγονός συνδυάζεται με τη διαφοροποίηση του ρόλου του Μόζες Οντουμπάτζο ο οποίος ελλείψει δεύτερου στόπερ αναγκάστηκε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και πιθανόν να διατηρηθεί εκεί, καθώς δεν λύθηκε το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας. 

Ο Αρης θα πάει στον αυριανό πρώτο αγώνα με τη Ντίναμο Κιέβου με μόλις έναν στόπερ, τον Φαμπιάνο, παρότι είχε στη διάθεσή του 20 ημέρες για να προσθέσει κεντρικό αμυντικό και να καλύψει το κενό του Γιάκουμπ Μπράμπετς. Η περίπτωση του Ζουχαΐρ Φεντάλ παραμένει στο προσκήνιο, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, αλλά συμφωνία δεν υπάρχει. Και σήμερα εκπνέει η προθεσμία για τις δύο αλλαγές που δικαιούται να κάνει μια ομάδα, οπότε οι «κίτρινοι» προφανέστατα δεν προλαβαίνουν ακόμη κι αν βρουν σημείο επαφής με τον Μαροκινό στόπερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.