Ο διαβασμένος και ρεαλιστής Μονεμβασιώτης κι ένα happy end

Βασίλης Μάστορας24 Ιουλίου 2024

Πολλά χρόνια οι φίλοι του Ηρακλή, περίμεναν μία εξέλιξη για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως η χθεσινή (23/7). Η ανάληψη δηλαδή της ΠΑΕ από έναν άνθρωπο που έχει ως στόχο να κάνει διοίκηση μακράς πνοής. Ο Στράτος Ευγενίου, όπως έγραψε στην ανακοίνωση του και ο Γ.Σ. ήταν ο άνθρωπος που πριν από τρία χρόνια έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα, αλλά είχε ξεκαθαρίσει ότι ήρθε για να φύγει. Οσο για τα προηγούμενα διοικητικά σχήματα, καλύτερα να μη γίνεται λόγος γιατί ήταν αντάξια της ιστορίας και της δυναμικής του ονόματος του Ηρακλή. Ηταν λύσεις ανάγκης κι είχαν κοντή πνοή. 

Περισσότερο φόρτωσαν προβλήματα στην ομάδα, παρά έλυσαν. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Από χθες, μετά τη συμφωνία Ευγενίου-Μονεμβασιώτη, ο Ηρακλής μπαίνει σε νέους δρόμους. Θα ήταν ωφέλιμο και τίμιο η διαδοχή να γινόταν με περισσότερο βελούδινο τρόπο, αλλά το έχουν αυτό οι κουβέντες που γίνονται στις αγοροπωλησίες. Ο πωλητής έχει τα δικά του «θέλω», όπως και ο αγοραστής. Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και αυτή τη στιγμή υπάρχει deal και ο Ηρακλής έχει ουσιαστικά νέο ιδιοκτήτη. Έναν άνθρωπο που διαθέτει ισχυρή οικονομική βάση, που ρώτησε και έμαθε πράγματα για τον Ηρακλή και έχει άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν θα χρειαστεί ταχύρυθμα μαθήματα προκειμένου να μυηθεί στην πραγματικότητα που τον περιμένει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν ξεκάθαρος και φάνηκε ότι ήταν διαβασμένος. Ζήτησε συσπείρωση του κόσμου, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, υπομονή ακόμη κι όταν «η μπάλα πηγαίνει δοκάρι και έξω» και μίλησε για πλάνο εξυγίανσης. Αυτό το οποίο είναι εξίσου σημαντικό για τους «κυανόλευκους», ώστε να σταματήσει η οικονομική της αφαίμαξη από τις παλιές… αμαρτίες και να είναι ελκυστική η ΠΑΕ, αν κάποια στιγμή ο κ. Μονεμβασιώτης αποφασίσει να εγκαταλείψει την ομάδα.

Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Μίλησε για τις σχέσεις τους Ηρακλή με ΠΑΟΚ και Αρη, στέλνοντας μήνυμα συμφιλίωσης εκτός αγωνιστικών χώρων και δεν έκανε καμία αναφορά στα συστήματα του ποδοσφαίρου. Στην ουσία δεν μπήκε στη λογική με το καλημέρα να κατασκευάσει εχθρούς, ώστε να δημιουργήσει άλλοθι σε πιθανή αποτυχία της ομάδας. Συνήθης τακτική των διοικητικών παραγόντων.

Ο κ. Μονεμβασιώτης προτίμησε στην πρώτη του τοποθέτηση να είναι σαφής και να μην μασήσει τα λόγια του. Προφανώς γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο, αργά ή γρήγορα θα τον υποχρέωνε να διαχειριστεί καταστάσεις οι οποίες μπορεί και να δημιουργούσαν εντάσεις. Οπότε τα είπε από την πρώτη στιγμή φόρα παρτίδα, σε στιγμές άκρατου ενθουσιασμού κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Τι απομένει τώρα; Η πράξη, γιατί στον αθλητισμό μετράει το αποτέλεσμα κι αυτό περιμένουν οι φίλοι του Ηρακλή. Είναι αλήθεια ότι οι πολύχρονες περιπέτειες της ομάδας, έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν δύο γενιές Ηρακλειδέων. Αρα εκτός από τον στόχο των αγωνιστικών επιτυχιών, το δεύτερο στοίχημα είναι να ενισχυθεί το οπαδικό κίνημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.