Ο διαχρονικός «έρωτας» με τον Φράνζι Πιερό

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Ιουλίου 2024

Ισραηλινό δημοσίευμα αποκάλυψε την κατάθεση επίσημης πρότασης του Αρη στη Μακάμπι Χάιφα για την αγορά του 29χρονου διεθνούς επιθετικού Φρανζί Πιερό ο οποίος είναι στα «ραντάρ» του Αρη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια αλλά η οικονομική διαφορά καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την απόκτησή του.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, στο καλοκαίρι του 2022, ο Αρης δεν είχε εξετάσει απλά την περίπτωση του Φρανζί Πιερό αλλά είχε φτάσει στο σημείο κατάθεσης επίσημης πρότασης για την απόκτησή του. Στην πραγματικότητα, ο φάκελος του 29χρονου διεθνούς επιθετικού από την Αϊτή προϋπήρχε στα γραφεία της ΠΑΕ από τότε που η γαλλική αγορά ήταν αυτή στη οποία είχε εστιάσει το club. Μετά την εντυπωσιακή σεζόν (2021-22) που είχε κάνει ο Πιερό με τη φανέλα της Γκινκάμπ, αυτός ο φάκελος ανοίχθηκε ξανά. Τελικώς η Γκινκάμπ τον παραχώρησε στη Μακάμπι Χάιφα έναντι 1.6 εκατ. ευρώ ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη ξεπέρασαν το 1.000.000 ευρώ.

Χθες, ο Ισραηλινός Τύπος αποκάλυψε ότι ο Αρης κατέθεσε πρόταση αγοράς του παίκτη στη Μακάμπι Χάιφα η οποία τον έβγαλε… στο σφυρί γιατί το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και στις προσπάθειες που έκανε για την επέκτασή του εισέπραξε αρνητικές απαντήσεις. Ως εκ τούτου, επικρατεί ο φόβος απώλειας του παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι δίχως χρηματικό αντάλλαγμα. «Ο Άρης είναι μεταξύ των ομάδων που εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον, παράλληλα όμως γίνονται διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Ντάλας για τη μετακόμιση του παίκτη στο αμερικανικό Πρωτάθλημα. Η τιμή πώλησης του παίκτη είναι 3.5 εκατ. ευρώ και υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο οι Ελληνες μπορούν να προσφέρουν αυτό το ποσό», ανέφεραν οι Ισραηλινοί.

Δεν έγραψαν ψέματα γιατί η πρόταση του Αρη δεν ξεπερνά τα 1.5 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να «ανέβει» περισσότερο γιατί και οι οικονομικές απαιτήσεις του Πιερό είναι αρκετά υψηλές. Στην πραγματικότητα, αυτές καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη έως και ανέφικτη την περίπτωσή του. Βέβαια η όλη ιστορία υποδηλώνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και είναι η προσπάθεια απόκτησης βασικού σέντερ φορ. Ξεκάθαρα υποδεικνύει ότι ο Λορέν Μορόν δεν θα είναι στην ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η «Μ» έγραψε εξάλλου ότι τόσο ο Ισπανός επιθετικός όσο και οι «κίτρινοι» περιμένουν την επίσημη προσφορά από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κι εφόσον αυτή ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους, αυτομάτως θα βάλουν τη σφραγίδα τους για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.