Ο χλωμός ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεσα μεταγραφική… αιμοδοσία!

Αρις Νικολάκης19 Αυγούστου 2023

Και βέβαια, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε προπονητές και παίκτες για την πρόκριση. Και βέβαια, αυτή θεωρείται σημαντική επιτυχία. Τούτο δε, επειδή το συγκεκριμένο ρόστερ είναι… πενιχρό! Και βέβαια, ο ΠΑΟΚ παρήγαγε το μάξιμουμ της διαθέσιμης – επί του παρόντος - ισχύος του. Και βέβαια, αυτό το… πενιχρό ρόστερ έχει περιθώρια αύξησης της παραχθείσας μάξιμουμ ισχύος του. Και βέβαια, υπάρχουν προσδοκίες μεγαλύτερης προσφοράς από συγκεκριμένους παίκτες…

Και βέβαια, επίσης αυτός ο ΠΑΟΚ – ο καθ’ ημάς μη κανονικός ΠΑΟΚ – χρήζει άμεσης μεταγραφικής …αιμοδοσίας! Χωρίς αυτήν δε τον θεωρούμε ικανό, να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου του. Εξάλλου, είναι μη κανονικός καθ’ ημάς καθώς σε ουδεμία περίπτωση είναι η ομάδα αυτών των προσδοκιών του κόσμου του. 

Δε το λέμε εμείς αυτό. Το λέει και το είπε κι ο προπονητής του. Αν κι υπεύθυνος κι υπόλογος – μαζί με τον αλήστου μνήμης, πλέον, τον Ζοσέ Μπότο – για τις μεταγραφικές μουτζούρες των τελευταίων χρόνων κρούει το καμπανάκι… Τι κρούει βαρεί δυνατά την καμπάνα για μεταγραφές. Για να επαναλάβουμε, όσα αναφέραμε και χθες. Ναι μεν, είναι η εκτυφλωτική η λάμψη του 3-0… Ένα σερφάρισμα στα νερά του διαδικτύου αποδίδει την εικόνα θαυμασμού στον ΠΑΟΚ γι’ αυτό το σκορ… Δεν δύναται, να αφήσει στην σκιά της την εικόνα του ΠΑΟΚ για κάπου εβδομήντα ολόκληρα λεπτά του αγώνα της Τούμπας. 

Σε αυτά που η Χάιντουκ τον ταλαιπώρησε. Σε αυτά που η ψυχή των φίλων του – με την υποδειγματικά άριστη συμπεριφορά – πήγε στην back pocket (… κολοτσέπη τους). Σε αυτά που ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είχε πολλή κι έβγαλε καλή δουλειά. Στα άλλα είκοσι; Αυτά μετά το «κτύπημα της κόμπρας» Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 79ο λεπτό. Αυτά στα οποία η Χάιντουκ τα είχε χαμένα στην κοχλάζουσα Τούμπα. Κι αυτά που πέτυχε το 1-0 κι είχε δοκάρι… Ο ΠΑΟΚ είχε ορθώσει ο ανάστημα του. Ήταν αετός κι ο κόσμος ήταν τα φτερά του! Επιμένουμε λοιπόν, και σήμερα. Να μην καλύψει η εκτυφλωτική λάμψη του 3-0 την όχι απλά, μέτρα αλλά κακή εικόνα του ΠΑΟΚ! 

Προς γνώσει και συμμόρφωση ενόψει πρεμιέρας αύριο στο Πρωτάθλημα με τον Αστέρα, τον «κακό δαίμονα» της Τούμπας. Με ορατό μάλιστα, τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε νίκη της οποίας το κόστος από τραυματισμούς, χρειάζεται άμεση αύξηση της ισχύος του ΠΑΟΚ. Κι αυτή αναμένεται με τη βελτίωση της απόδοσης συγκεκριμένων παικτών. Ένας από αυτούς, ο Κάλεντ Νάρεϊ. Ο Γερμανός από το Τογκό παραμένει μακράν των (…όποιων) δυνατοτήτων του. Ένας άλλος είναι ο Γουίλιαμ Εκόνγκ. 

Οι δοκιμασμένες δυνατότητες του πριν τον ΠΑΟΚ, δεν έχουν εμφανιστεί στον ΠΑΟΚ. Κι ένας ακόμη είναι ο Τόμας Κεντζιόρα. Ο Πολωνός μάχεται φιλότιμα. Δεν αρκεί τούτο, για να παρέχει ασφάλεια στο άκρο της άμυνας. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της Χάιντουκ, να κάνει παιγνίδι στην πλευρά του, κυρίως. Όταν μάλιστα, είχε μπροστά του τον Κάλεντ Νάρεϊ; Αποτελούσαν οδό προσέγγισης της άμυνας του ΠΑΟΚ. Βελτίωση χωρά πολύ κι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Δεν χώρα αμφιβολία πως εκπληκτική του απόκρουση – με ακροβατικό μπλονζόν – έσωσε τον ΠΑΟΚ από το 0-1 πριν το 1-0. 

Πριν από ένα ακόμη κλασσικό λάθος (…πρώτη πάσα) του Ντομινικ Κοτάρσκι αλλά… Στη συνέχεια δεν πάτησε, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, στα πόδια του. Το να βελτιώνεσαι, σημαίνει πως αλλάζεις. Κι ο ΠΑΟΚ με αυτό το… πενιχρό ρόστερ χρειάζεται αλλαγές. Ήτοι, βελτιώσεις! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δίχως μεταγραφική… αιμοδοσία δεν δύναται, να έχει περισσότερες επιλογές. Μπορεί όμως, αυτές τις οποίες έχει, να τις κάνει καλύτερες ενόψει Αστέρα Τρίπολης…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.