Ο χάρτης του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ: Κλεισμένες οι 26 θέσεις των ομίλων

Metrosport Team11 Ιουνίου 2023

Πλέον, μετά τον τελικό της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ, τα βλέμματα στρέφονται στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2023-24 και τους ομίλους που ήδη οι 26 από τις 32 θέσεις είναι κλεισμένες.

Στις 27 Ιουνίου θα μπουν πρώτες στη μάχη οι ομάδες που συμμετέχουν στη φάση που προηγείται των προκριματικών γύρων. Είναι η Μπρεϊντάμπλικ από την Ισλανδία, η Μπούντουτσνοστ από το Μαυροβούνιο, η Αθλέτικ Κλουμπ Ντ’Εσκάλδες της Ανδόρας και η Τρε Πένε του Σαν Μαρίνο.

Για κάποιες ομάδες στόχος θα είναι ο τελικός του «Γουέμπλεϊ», που είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιουνίου 2024, για άλλες μια αξιοπρεπής πορεία ανάλογη της δυναμικότητάς τους.

Σε ό,τι αφορά τους ομίλους, από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι γνωστές οι 26: Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Αγγλία, Νάπολι, Λάτσιο, Ίντερ και Μίλαν από την Ιταλία, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλη από την Ισπανία, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία και Ουνιόν Βερολίνου από τη Γερμανία, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λανς από τη Γαλλία, η Μπενφίκα και η Πόρτο από την Πορτογαλία, η Φέγενορντ από την Ολλανδία, η Σάλτσμπουργκ από την Αυστρία, η Σέλτικ από την Σκωτία, ο Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία και η Σαχτάρ Ντόνετσκ από την Ουκρανία.

Έχει διαμορφωθεί, λοιπόν, και μια εικόνα για το πώς θα είναι τα γκρουπ δυναμικότητας βάσει των οποίων θα γίνει η κλήρωση για τους ομίλους:

1ο γκρουπ δυναμικότητας: Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Νάπολι, Φέγενορντ.

2ο γκρουπ δυναμικότητας: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Πόρτο, Άρσεναλ.

3ο γκρουπ δυναμικότητας: Σαχτάρ, Σάλτσμπουργκ, Μίλαν, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας.

4ο γκρουπ δυναμικότητας: Ουνιόν Βερολίνου, Λανς.

Είναι γνωστό ότι στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα πάρει μέρος ο Παναθηναϊκός, ενώ σε αυτή τη φάση θα αρχίσουν την προσπάθειά τους, επίσης, ομάδες όπως η Γαλατάσαραι, η Μόλντε, η Γάνδη, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Κοπεγχάγη, ο Άρης Λεμεσού.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου βρίσκεται η ΑΕΚ, είναι επίσης ομάδες όπως η Ρέιντζερς, η Μαρσέιγ, η Σπάρτα Πράγας, η Μπράγκα, η Αϊντχόφεν, η Στουρμ Γκρατς, αλλά και η πρωτάρα Μπάτσκα Τόπολα από τη Σερβία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.