Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του Χάγκινς για τη θέση του point guard δεν είχε κανέναν άλλον υποστηρικτή πλην του ανθρώπου που την εμπνεύστηκε. Του Γιάννη Καστρίτη. Στους λογικούς ενδοιασμούς που εκφράστηκαν την περίοδο του καλοκαιριού ο νεαρός τεχνικός είχε πει δύο πράγματα. Καταρχήν στάθηκε στη συνήθειά του να επιλέγει combo guard’s για τη θέση «1», κυρίως όμως ήταν το συμπέρασμα που είχε αποκομίσει μέσα από τη συνομιλία με τον 27χρονο παίκτη. «Αν του εξηγήσεις τον ρόλο του και τον αποδεχθεί να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί», είχε πει στους άμεσους συνεργάτες του.
Ενδεχομένως όμως να μην περίμενε και ο ίδιος τόσο έντονη ανταπόκριση.
Επειτα από τέσσερις αγώνες ο Χάγκινς έχει 11.7 πόντους και 9.75 τελικές πάσες ανά αγώνα. Μάλιστα είναι πρώτος σε ασίστ στην Basketleague ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του (σε επαγγελματικό αλλά και κολεγιακό επίπεδο) έφτασε στο σημείο να μοιράσει (δις) διψήφιο αριθμό ασίστ σ’ ένα παιχνίδι.
Ο 27χρονος Αμερικανός είναι αναμφίβολα ο λόγος της αγωνιστικής έκρηξης που παρουσιάζει ο Τσέβες Γκούντγουιν ο οποίος αμφισβητήθηκε στη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας, πλέον όμως είναι από τους καλύτερους σκόρερ και ριμπάουντερ του Πρωταθλήματος έχοντας 16.5 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Πέραν αυτών, οι εμφανίσεις του Τζος Χάγκινς – σε συνδυασμό με αυτές του Γιώργου Φίλλιου ο οποίος ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον ρόλο του χειριστή – έβαλαν και πάλι σε σκέψεις τον Γιάννη Καστρίτη σε ότι αφορά τη θέση του έκτου ξένου. Αρχικά είχε καταλήξει στην απόφαση προσθήκης ενός φόργουορντ, μετά δεν απέρριψε το ενδεχόμενο προσθήκης γκαρντ και πλέον δείχνει να επανέρχεται στο πρώτο σενάριο. Βέβαια, τελική επιλογή δεν έχει γίνει κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις περιπτώσεις που προσφέρει η αγορά όσο και με την αποτελεσματικότητα που δείχνει η ομάδα.