Ο «Αύγουστος το ήμισυ του Παντός»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2024

Για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών. Εμείς οι Έλληνες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων μας, θεωρούμε ότι η θάλασσα είναι άκρως απαραίτητη προκειμένου να απαλλαχτούμε για λίγο από την σκέψη των προβλημάτων μας και να αναζωογονηθούμε για την επόμενη χρονιά. 

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Στο παρελθόν για τους ποδοσφαιρόφιλους αυτός ο μήνας είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Όλοι προσπαθούσαν να ενημερωθούν για τις μεταγραφές των ομάδων τους που θα μπορούσαν να τις κάνουν πρωταγωνίστριες και διεκδικήτριες ενός τίτλου. 

Όσο αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οπαδός δεν ήταν απλά διψασμένος για γνώση αλλά έμοιαζε στερημένος από «μια ενημέρωση» που θα ανέβαζε επίπεδο τον Δικέφαλο. Ζήσαμε από «πρώτο χέρι» εκείνες τις εποχές. 

Δύο «γνωστοί-καλοί» ξένοι και ένας-δυο Έλληνες επιπέδου, ήταν η στοχοθεσία. Για να αντιληφθείτε το πάθος και τη δίψα, για παράδειγμα λίγο πριν μπούμε στο 2000, η εφημερίδα τον Αύγουστο έφτανε τα 1.000.000 φύλλα ! Πάνω από 30.000 ημερησίως. Σήμερα τα πάντα έχουν αλλάξει εκτός από ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ. Όλα τα πιθανά μέσα ενημέρωσης αλλά και παραπληροφόρησης, κυρίως του διαδικτύου, «σπέρνουν» πληροφορίες. Μπορεί να είναι λανθασμένες ή μπορεί να πραγματοποιηθούν σε ένα ποσοστό πολύ μικρό. 

Σ’ αυτό δεν φταίνε μόνο τα μέσα αλλά και ότι άλλαξε παντελώς η προσφορά και η πώληση παικτών. Μέχρι και συνάντηση υπευθύνων αρκετών ομάδων μαζί έχουμε προκειμένου να διαπιστώσουν το κόστος τους. Αυτή την στιγμή ο Δικέφαλος έχει προχωρήσει σε τρεις αποκτήσεις καλών παικτών. Ωστόσο το μπαλαντέρ της ομάδας απουσιάζει. Τον ρόλο που εκτελούσε ο Μεϊτέ δεν τον έχει πάρει κανείς παίκτης ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας. Ελπίζουμε αυτό να μην παίξει ουσιαστικό ρόλο στη ρεβάνς με Μάλμε. 

 Το να αγωνίζεσαι σε 5 παιχνίδια, 2 πρωταθλήματος και 3 ευρωπαϊκά πολύ κρίσιμα, είναι φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας. Ο κόσμος όπως και μεις παρασυρόμαστε από το θέμα των μεταγραφών και ενασχολούμαστε πολύ περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε. 

Από την άλλη πλευρά το να μεταδώσεις πληροφορίες για το πως βλέπει η ομάδα και κυρίως ο προπονητής το μεγάλης σημασίας Ευρωπαϊκό ματς, πως είναι οι παίκτες, αν υπάρχουν τραυματίες, αν οι καινούργιοι μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικά, είναι προσωπικές κρίσεις οι οποίες σαφέστατα και δεν είναι σωστό να επαναλαμβάνονται συνέχεια.

 Συμπερασματικά η άποψή μας είναι ότι η ενασχόληση με τις αποκτήσεις παικτών «ξεγελά» την αγωνία μας για τα παιχνίδια τα οποία το ένα ακολουθεί το άλλο. Θεωρούμε ότι στους 4 αγώνες της Τούμπας τις επόμενες δυο εβδομάδες το ελιξίριο της οπαδικής υποστήριξης θα δώσει στον Δικέφαλο ένα όπλο παραπάνω και μάλιστα σημαντικό. Ελπίζουμε η ομάδα και οι παίκτες να το εκμεταλλευτούν και ο Αύγουστος να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.