Ο Άρης ξέρει τι πρέπει να κάνει, οπότε δεν χρειάζεται υποδείξεις

Βασίλης Μάστορας18 Μαΐου 2024

Ήταν να μην του τύχει του Άρη να πρέπει σε έξι ημέρες να διαχειριστεί δύο αγώνες τεράστιου ενδιαφέροντος. Αγώνες οι οποίοι τον βάζουν στο κάδρο της επικαιρότητας. Το τι θα γίνει στο Τελικό, αυτή τη στιγμή περνάει σε δεύτερο ρόλο.

Εκείνο που ανεβάζει την αδρεναλίνη των φίλων του Άρη είναι το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, το οποίο και θα κρίνει αν ο αιώνιος «εχθρός» του θα κατακτήσει ή όχι το Πρωτάθλημα. Είναι μεγάλος ο στόχος του Άρη απέναντι σε μία ομάδα για την οποία οι οπαδοί του έχουν μεγάλα αποθέματα θυμού, για πολλά γεγονότα προηγούμενων χρόνων. Και ο θυμός του οπαδού, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεθυμαίνει. Μόνο όταν βλέπει τον αντίπαλο του πεσμένο στο καναβάτσο νιώθει ικανοποίηση.

Πάντως ό,τι κι αν γίνει ο θυμός είναι διαχρονικός, οπότε θα ξαναφουντώσει την επόμενη φορά που θα βρει απέναντι του τον αντίπαλο για τον οποίο αισθάνεται μόνο αρνητικά συναισθήματα. Σ’ αυτό το πνεύμα είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει ο Άρης αύριο τον ΠΑΟΚ. Και επειδή τα έφερε έτσι η μοίρα, η πιθανή χαρά των «κίτρινων» μετά τη λήξη του ντέρμπι, θα σημαίνει ότι θα στήσουν μεγάλη γιορτή στην «OPAP Arena”. O Άρης όμως έχω την αίσθηση ότι θα αγωνιστεί για την πάρτη του.

Για την αγωνιστική αξιοπρέπεια και την υστεροφημία του. Κλείνοντας τα αυτιά του σ’ όλα τα σενάρια, τα οποία δόξα τω Θεώ είναι πολλά, τα οποία ακούγονται. Από το πιο σύνηθες, μέχρι το περισσότερο ευφάνταστο. Προσφέρονται κάτι τέτοιοι αγώνες για σενάρια συνομοσιολογίας. Το δυστύχημα είναι ότι σ’ όλα τα αποτελέσματα θα βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα κουνήσουν το δάχτυλο στον προπονητή και στους παίκτες του Άρη. Λες και τα αποτελέσματα τα κατεβάζει μία ομάδα από το… ράφι.

Ο αστερίσκος που μπαίνει για τον Άρη στο ντέρμπι είναι η διαχείριση του ρόστερ από τον Μάντζιο καθώς υπάρχει και ο Τελικός του Σαββάτου. Η δεύτερη μεγάλη μάχη του Άρη και η περισσότερο ουσιαστική και πολύτιμη. Γιατί αυτή με τον ΠΑΟΚ αφορά το γόητρο του, ενώ η μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι μάχη για την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Το ιδανικό σενάριο για τον Άρη είναι το ελάχιστο ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι αυτό που στροβιλίζει στο μυαλό των φίλων του, αλλά εκείνος που σίγουρα χάνει τον ύπνο του είναι ο Άκης Μάντζιος ο οποίος και καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Κι αυτός ο οποίος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Πάντως σε κάθε περίπτωση οργανισμός του Άρη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τη διαχείριση ενός ανάποδου αποτελέσματος αύριο. Γιατί παρά την αυτονόητη πίκρα των φίλων του, σε μία τέτοια πιθανή εξέλιξη, ο Τελικός τον θέλει συσπειρωμένο και αποφασιστικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.