Οσο περνάει ο χρόνος και πλησιάζει η ημερομηνία της πρώτης συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του Αρη, τόσο μεγαλώνει η αγωνία των φίλων του για την αγωνιστική δυναμική της ομάδας τη νέα χρονιά.
Λογική η αδημονία, αλλά θεωρητικά υπάρχει ακόμη χρόνος για να αρχίσει να «χτίζεται» το νέο ρόστερ. Στην ουσία για να συμπληρωθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά τις αποχωρήσεις. Αυτά προσπαθεί να κλείσει ο Παλίκουτσα πρώτα και μετά θα γίνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Χωρίς του νεαρούς ο Αρης έχει αυτή τη στιγμή 17 συμβόλαια σε ισχύ. Αυτό δεν σημάνει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν κριθεί αναγκαίοι για να παραμείνουν στην ομάδα, αλλά για να συμβεί το αντίθετο θα πρέπει να συντρέξουν δύο λόγοι:
Πρώτον να δεχτούν οι «ανεπιθύμητοι» να λύσουν το συμβόλαιο τους και δεύτερον να βρεθεί στην αγορά αντικαταστάτης με καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα δεχτεί να αγωνιστεί στον Αρη με λογικές οικονομικές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να συνδυάσει ο Παλίκουτσα αυτά τα δύο στοιχεία, ώστε οι «κίτρινοι» να κάνουν θεαματικές αλλαγές στο ρόστερ. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που ο Κροάτης προς το παρόν ψάχνει ποδοσφαιριστές για συγκεκριμένες θέσεις. Εκεί όπου υπάρχει άμεση ανάγκη. Κι όταν καλύψει για παράδειγμα τη θέση του αμυντικού χαφ, του φορ και του ακραίου επιθετικού θα κάνει και τα επόμενα βήματα.
Το πρώτο ζητούμενο είναι όταν η ομάδα επιστρέψει από το Ισραήλ, όπου θα δώσει φιλικό αγώνα με τη Μακάμπι Χαϊάφα, δηλαδή στις 26 Ιουνίου, το ρόστερ να έχει καλυφθεί σε ποσοστό 80%. Αν συμβεί αυτό ο Αρης θα έχει περίπου έναν μήνα μέχρι την ημέρα του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα. Εκεί όπου θα πρέπει να αποφύγει ένα ενδεχόμενο κάζο, όπως αυτά του πρόσφατου παρελθόντος. Οι «κίτρινοι» θα μπουν στους ισχυρούς στον δεύτερο προκριματικό κι αυτό τους δίνει πρόσθετο αβαντάζ. Εκτός κι αν «πυροβολήσουν» και πάλι τα πόδια τους.
Ο Αρης έχει πολλούς λόγους για να κυνηγήσει την παρουσία του στους ομίλους του Conference League. Δεν είναι το ευκολότερο στοίχημα για να κερδηθεί, αλλά αξίζει η ομάδα του Τερζή να το παλέψει. Το γόητρο είναι το τελευταίο που θα πρέπει να τον ενδιαφέρει. Υπάρχουν πολλά περισσότερα κέρδη, όπως τα έσοδα που θα εισρεύσουν στο ταμείο της ΠΑΕ και η υπεραξία που θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές. Κι αυτά δεν είναι κέρδη που αγνοούνται εύκολα.
FOCUS
Κι όμως υπάρχουν χώρες στις οποίες γίνονται χωρίς προβλήματα οι Τελικοί του Κυπέλλου και μάλιστα με οπαδούς από ομάδες της ίδιας πόλης, χωρίς να ανοίγει μύτη. Ναι δεν είναι fake είδηση. Είναι το αποτύπωμα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού χωρών που ξέρουν να προστατεύουν το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο.