Ο Άρης θα ψάξει στη Βενετία την ιδανική πρεμιέρα

Βασίλης Βλαχόπουλος25 Σεπτεμβρίου 2024

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη θα ξεκινήσει από τη ρομαντική Βενετία καθώς οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν (25/9, 21:00 Novasports Prime) την ιταλική Βενέτσια στην πρεμιέρα του Eurocup ελπίζοντας ότι θα «κρύψουν» τις σοβαρές απουσίες αλλά και τις αγωνιστικές αδυναμίες που εμφάνισαν στη διάρκεια της προετοιμασίας. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Καστρίτης προτιμούσε διαφορετική πρεμιέρα ως προς τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα με τη Βενέτσια. 

Γιατί δεν υπολογίζει δύο βασικά στελέχη (Ντιμόι Χοτζ, Νέιτ Λαζάφσκι) και παράλληλα έχει σκέφτεται την αγωνιστική κατάσταση παικτών σαν τους Βασίλη Τολιόπουλο, Μάνο Χατζηδάκη οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει απόλυτα τους δικούς τους τραυματισμούς. Αυτό σημαίνει ότι η συντηρητική διαχείρισή τους δεν ανήκει απλά στη λίστα των επιλογών αλλά πρόκειται για υποχρεωτική απόφαση.

Αυτοί οι τραυματισμοί συνδυάζονται με την αμφιβολία που ήδη έχει «απλωθεί» πάνω από τις τάξεις του Άρη και αφορά την προσαρμογή παικτών στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας αλλά και στις απαιτήσεις μιας διοργάνωσης υψηλού επιπέδου όπως αυτή του Eurocup. Είναι αυτή επίσης η οποία διατηρεί τον Γιάννη Καστρίτη στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά, η Βενέτσια δεν χτίστηκε για να διεκδικήσει την κορυφή της διοργάνωσης αλλά ενισχύθηκε σημαντικά έπειτα από την περσινή πορεία της στο ιταλικό Πρωτάθλημα όπου έφτασε έως και στα ημιτελικά. Εκεί έπεσε πάνω στον… τοίχο της Αρμάνι και ολοκλήρωσε μια σεζόν η οποία δεν χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη. Κι αυτή αντιμετώπισε δυσκολίες στη διάρκεια της προετοιμασίας της, λόγω τραυματισμών, κατά δήλωση όμως του προπονητή της, πλέον άπαντες είναι διαθέσιμοι. 

«Στην προετοιμασία χάσαμε αρκετούς παίκτες αλλά αυτή τη στιγμή είμαι (σχεδόν) όλοι εδώ για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία άλλαξε πολλά στο ρόστερ της, όχι όμως και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της», είπε ο πολύπειρος Νέβιν Σπάχια. Ωστόσο και η Βενέτσια προχώρησε σε αλλαγές. Συγκριτικά με την ομάδα της περασμένης σεζόν διατηρήθηκαν παίκτες του βασικού κορμού όπως οι Τεζιτόρε, Σιμς και Ουίλτζερ. 

Αντιθέτως, ο Κροάτης τεχνικός άλλαξε πολλά στην περιφερειακή γραμμή του προσθέτοντας εμπειρία με την απόκτηση των Ένις, Φερνάντεθ και Μάνφορντ με την προοπτική κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση των Σπίσου Τάκερ. Η ιταλική ομάδα δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα φιλικά παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε με πολλές απώλειες, ενώ το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Super Cup εξελίχθηκε σε εφιάλτη με την ήττα από την Αρμάνι, κυρίως όμως λόγω του ότι δεν εμφανίστηκε ανταγωνιστική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.