Ο Αρης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ότι πήρε ψυχολογία και συμπλήρωσε το ρόστερ

Βασίλης Μάστορας19 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν έχει λόγους ο Αρης να μπαίνει στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης με θέμα τη διαιτησία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οσο δίκαιο κι αν έχει μία ομάδα, δύσκολα το βρίσκει σ’ ένα τέτοιο επικοινωνιακό παιχνίδι. Πολύ δε περισσότερο όταν είναι ο αδύναμος παίκτης στο κομμάτι αυτό. Αλλωστε ο Αρης πήρε αυτό που ήθελε από το ντέρμπι, κόντρα μάλιστα στα πολλά προβλήματα της τελευταίας στιγμής, άρα θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να μη διαχέει την προσοχή του. Στο κάτω κάτω δεν έχει να κερδίσει κάτι απαντώντας στα όσα λέει ο αντίπαλος του, που έχει τους δικούς του λόγους να χαλάει τον κόσμο. 

Είτε γιατί θα πρέπει να κρύψει τα αγωνιστικά του προβλήματα, είτε γιατί θέλει να δημιουργήσει κλίμα για τη συνέχεια. Τίποτε το πρωτότυπο. Σχεδόν με ακρίβεια ελβετικού ωρολογίου, οι παράγοντες και τα στελέχη των ομάδων ακολουθούν αυτή την τακτική. Οπότε για τον Αρη δεν πρέπει να μπαίνουν σ’ αυτή τη φάση θέματα αντιπαραθέσεων. Ο κόσμος του είδε μία ομάδα η οποία κατέθεσε την ψυχή της μέσα στο γήπεδο, ακολούθησε με ευλάβεια τις οδηγίες για το ανασταλτικό κομμάτι, πήρε τον βαθμό και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την Τούμπα. Το αν ευνοήθηκε ή όχι το είδε όλος ο κόσμος και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Αρκεί τα γυαλιά που θα «κοιτάξει» τις φάσεις να έχουν ουδέτερο χρώμα.

Ο Αρης λοιπόν, μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει έξι βαθμούς χαμένους τη στιγμή που ο συμπολίτης του ΠΑΟΚ έχει τέσσερις. Το αναφέρω, έτσι για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, καθώς οι φίλοι του Αρη μετά τις δύο πρώτες ήττες τα είχαν βάψει μαύρα και βυθίστηκαν στην εσωστρέφεια τους. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το Πρωτάθλημα, έχοντας εντελώς διαφορετικούς στόχους από τον Αρη. Αρα οι «κίτρινοι», δικαιούνται να κυνηγήσουν τις πιθανότητες που έχουν για κάτι καλό φέτος.

Τώρα δε που έχει πληρότητα το ρόστερ και έναν κανονικό προπονητή στον πάγκο, που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος της αγοράς, αλλά είναι σίγουρα καλύτερος από τον Τερζή, μπορούν να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

Με την ψυχολογία στο επιθυμητό επίπεδο και μπροστά του έναν αντίπαλο, τον Παναιτωλικό, που προσφέρεται για μία νίκη έστω και δύσκολη, ο Αρης δικαιούται να βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Σαφώς και χρειάζεται δουλειά η ομάδα για να γίνει ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες ομάδες του big 5, αλλά τώρα πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκτός κι αν ο Αρης κάνει τα εύκολα δύσκολα και βρεθεί και εκτροχιαστεί πάλι με δική του ευθύνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.