Ο Άρης θα φωνάξει για το αυτονόητο

Γιώργος Στράντζαλης14 Μαΐου 2024

Στη σημερινή καθοριστική σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ θα ξεκαθαρίσει οριστικά (και επίσημα πλέον) ο τρόπος διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, με τις ελπίδες για παρουσία κόσμου των δύο φιναλίστ να παραμένουν ελάχιστες.

Ωστόσο, η πλευρά του Αρη - η μοναδική δηλαδή που επιμένει για κόσμο- θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να αλλάξει την ακατανόητη απόφαση για τελικό σε άδειο γήπεδο, απαιτώντας ουσιαστικά κάτι το οποίο δεν έπρεπε να συζητάμε καν. Κάτι το οποίο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μοιάζει αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι.

Όπως ενημέρωσε χθες ο Αρης, η ΠΑΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον αντιπρόεδρο και νομικό, Παναγίωτη Μπιλίρη, με τους δύο να είναι αποφασισμένοι για μία ακόμη φορά να αναλύσουν τους λόγους για τους οποίος ο τελικός πρέπει να γίνει παρουσία κόσμου στις κερκίδες. Το γεγονός και μόνο της παρουσίας Καρυπίδη (σσ φημολογείται ότι από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν θα παραστεί ο κ. Αλαφούζος...) επιβεβαιώνει και την πρόθεση των Κιτρινόμαυρων να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να υπάρξει κόσμος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επικαλεστούν ως βασικά παραδείγματα για την οργάνωση του τελικού την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στη Γερμανία την ίδια ημέρα (25/5) στο Βερολίνο, παρότι η γερμανική πρωτεύουσα φιλοξενεί το Final Four της Euroleague που θα έχει ξεκινήσει την προηγούμενη και θα ολοκληρώνεται την επόμενη (24-26 Μαΐου). 

Για να γίνει κατανοητό, στο Βερολίνο την ίδια ημέρα θα βρίσκονται 70.000 οπαδοί των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου για τον αγώνα της Λεβερκούζεν με την Καϊζερσλάουτερν και ταυτόχρονα χιλιάδες οπαδοί τεσσάρων ακόμη διαφορετικών ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενερ και Ρεάλ Μαδρίτης) που συμμετέχουν στο Final Four της Euroleague. Προκειμένου επίσης να αντιληφθεί κανείς την ανικανότητα των εμπλεκόμενων φορέων να κάνουν τελικό Κυπέλλου παρουσία 10-12.000 φιλάθλων στην Ελλάδα του 2024, την ίδια ημέρα που θα παίζει ο Αρης με τον Παναθηναϊκό στο άδειο (εκτός απρόοπτου) Πανθεσσαλικό, στην υπόλοιπη Ευρώπη θα διεξαχθούν οι εξής τελικοί Κυπέλλου: Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Λυών-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Σέλτικ-Ρέιντζερ (Σκωτία).

Την ίδια ώρα βέβαια που δεν μπορούν να διοργανώσουν τελικό Κυπέλλου με παρουσία 12.000 φιλάθλων, διαφημίζουν τη διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League στην Opap Arena! Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε αδιανόητο να φύγει ο τελικός από την Αθήνα, τονίζοντας ότι η Αστυνομία έδωσε εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του. Περιμένουμε λοιπόν σήμερα ανάλογη στάση από τους εμπλεκόμενους φορείς και η εισήγηση της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ να είναι θετική και να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες δράσεις ώστε το Πανθεσσαλικό να είναι έτοιμο στις 25 Μαϊου να φιλοξενήσει κόσμο.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξέδωσαν χθες ανακοίνωση τέσσερις σύνδεσμοι του Αρη μέσω της οποίας απαιτούν ο τελικός να διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων. “(...) Αναλαμβάνετε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τεράστιους τζίρους και φυσικά προβολή, και συμπεριφέρεστε σαν παντελώς ανίκανοι να διοργανώσετε έναν απλό τελικό κυπέλλου με οπαδούς και των δύο ομάδων, όπως γίνεται κανονικά σε όλο τον κόσμο. Αν περνούσε από το χέρι σας, ενδεχομένως αντί για μπάλα, με γήπεδο, κόσμο, ένταση, ζωντάνια, πάθος, μπορεί να βλέπαμε μόνο virtual ποδόσφαιρο στα πρακτορεία και τις οθόνες… ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΕΛΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ Ή ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ (...)”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.